Maradona sahranjen u krugu porodice i prijatelja

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 09:40

Otišao je...

Negde iza ponoći po našem vremenu je na groblju Bela Vista u Buenos Ajresu sahranjen najveći Argentinac svih vremena i po mnogima najbolji fudbaler u istoriji Dijego Armando Maradona.

Sahranu je organizovala njegova bivša supruga Klaudija i sve je odrađeno u intimnom i uskom krugu porodice i prijatelja.

Izabrane vesti

Iako je prvobitni plan bio da kovčeg sa Dijegovim posmrtnim ostacima bude izložen u predsedničkoj palati i da ulaz bude otvoren 48 sati za narod koji je želeo da isprati Maradonu, to se nije desilo. Ceremonija odavanja pošte je trajala samo nekoliko sati pre nego što su počeli incidenti u kilometarskim kolonoma zbog kojih je morala da interveniše i policija.

Porodica je tada odlučila da se ceremonija prekine i da se Maradona što pre sahrani na groblju Bela Vista na kojem počivaju njegovi roditelji Dijego i Tota. Bila je to odluka njegove bivše supruge Klaudije i ćerki Dalme i Đanine koju su prihvatili svi ostali.

Na stotine hiljada Argentinaca je ostalo uskraćeno za priliku da oda poslednju počast najvećem idolu, ali volja porodice je morala da poštuje. Bilo je neodrživo da nesposobne argentinske vlasti i policija organizuju događaj kojem bi prisustvovalo milion emotivno rastrganih ljudi. Porodica je donela najbolju odluku.

Preko 1.000 pripadnika bezbednosnih službi je organizovalo transport kovčega sa Maradoninim posmrtnim ostacima, a interesantno je da je povorka u jednom trenutku skrenula sa puta i zalutala jer policijaci nisu poznavali taj deo grada?! Na svu sreću je greška brzo ispravljena.

Hiljade Argentinaca je pratilo povorku sa Maradonom kroz ulice Buenos Ajresa. Sa obe strane puta, na zgradama, mostovima, visili su sa drveća… Plakali su, skandirali, bacali cveće i molili se za Dijega. Bila je gužva i na groblju Bela Vista, mnogi su želeli na silu da uđu ali ih je policija sprečila.

Maradonina prva supruga Klaudija sa kojom je u vezi i braku proveo oko 20 godina je bila osoba koja je presekla kada i kako će Dijego biti sahranjen i koja je odlučila da se pogreb obavi u krugu porodice. Sahrani je prisustvovala i Maradonina druga žena Veornika Oheda sa kojom je bio 10 godina i sa kojom ima sina Dijegita Fernandeza. Međutim, trećoj Maradoninon ženi Rosio Olivi sa kojom je bio šest godina, nije bilo dozvoljeno da prirustvuje sahrani.

Pored žena i dece, prisustvovali su i članovi familije, neki od saigrača iz reprezentacije, poznati Dijegov advokat Kopola… Oko 200 ljudi.

Živeo je burno, na kraju je ipak otišao tiho.


tagovi

Dijego Armando Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara