Everton Ribeiro (©Reuters)
Everton Ribeiro (©Reuters)

Marakana rasprodata: Vanredno stanje u Flamengu, na sve ili ništa protiv Fluzaa

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.04.22. | 21:01

Brazil, šampionat Karioka: Novi Fla-Flu spektakl u Riju. Fluminense u prvom meču finala plej-ofa dobio branioca krune sa 2:0 pogocima Hermana Kana

Nemoguća misija za Flamengo. Ušao je najpopularniji klub u Riju kao favorit u finalni dvoboj plej-ofa Karioka šampionata protiv ljutog rivala Fluminensea, ali je Fluzao u prvom meču očitao lekciju Mengau. U finišu je pogocima Hermana Kana, ovogodišnjeg pojačanja iz Vasko da Game, stigao do prednosti od 2:0 pred revanš na istom mestu na kultnoj Marakani.

Oba velikana igraju na istom stadionu, pa domaći teren nema nikakvu prednost. Velelepni objekat je rasprodat, očekuje se paklena atmosfera noćas (23.00). U slučaju da Flamengo pobedi sa dva gola razlike o šampionu Rija odlučiće jedanaesterci. Četi Paola Souze treba trijumf od tri gola da bi osvojiila četvrtu vezanu krunu.

Izabrane vesti

Flamengo je tri puta u nizu osvajao šampionat Rija, a ukoliko bi slavio i noćas postao bi prvi tim u istoriji sa četiri vezane titule. Izabranici Abela Brage bili su pod pritiskom navijača pre prvog finalnog meča. Ispali su na poslednjem stepeniku u kvalifikacijama za Kopa Libertadores od paragvajske Olimpije. Jedva su stigli do finala, i to golom Kana protiv Botafoga u sedmom minutu sudijske nadoknade. Sada se lakše diše, trofej u Karioka prvenstvo umirio bi “gladnu” armiju navijača Fluzaa.

23.00: (5,90) Fluminense (3,80) Flamengo (1,55)

Poslednji godina, Flu ima recept za Flamengo, slavio je četiri puta u nizu, a na tri duela Mengao nije postigao gol. Sada je pritisak na strani Flamanga. Brazislki mediji pišu da Portugaalc Souza nije baš omiljen među igračima. Vlada nezadovoljstvo njegovim načinom rada, a zna se da u Brazilu treneri “lete” kao u Superligi Srbije. Ne bi bilo iznenađenje ako bi nekadašnji selektor Poljske, u slučaju gubitka trona, dobio otkaz posle samo nekoliko meseci.

Prošle sezone, Flamengo je promenio dvojicu stručnjaka. Krenuo je Rožerio Seni, a šampioant je završio Renato Gaučo Portalupi. U petak je na treningu, koji je bio iza zatvornih vrata, bio i predsednik Rodolfo Landim. Vanredno stanje je u redovima crveno-crnih.

Za ovaj meč trener Fluminensea Abel Braga imaće na raspolaganju veterana Freda. On je propustio prvi meč zbog crvenog kartona protiv Botafoga u revanšu polufinala. Ne očekuje se da počne meč, jer je Herman Kano prva opcija u napadu. Postigao je poslednja tri gola za novi tim i najzaslužniji je što je Flu na pragu trofeja.

Napadač Luis Enrike (od leta igrač Betisa) i defanzivac Nino su se oporavili od povreda i u konkurenciji su za tim, dok je iskusni Felipe Melo neizvestan.

Trener Flamenga Paulo Sousa igraće u 13. različitoj formaciji od 14 mečeva na klupi slavnog kluba. Bruno Enrike i Đorđijan de Araskaeta vraćaju se u startnu postavu umesto Marinja i Vitinja, dok će oporavljeni Rodinej da zameni Mateuzinja. Rovit je Andreas Pereira, ali bi mogao da zameni Vilijana Araa. U napadu ostaju dvojica reprezentativaca Brazila, Gabrijel Barbosa Gabigol i Everton Ribeiro. Van stroja zbog povreda su Rodrigo Kajo, Vitinjo i Pablo.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL, ŠAMPIONAT KARIOKA – FINALE (REVANŠ)

Subota

23.00: (5,90) Fluminense (3,80) Flamengo (1,55) /prvi meč: 2:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaBrazilFlamengoPaulo SouzaFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara