Riku Riski (©MN Press)
Riku Riski (©MN Press)

Marijehamn strahuje, Helsinki ne prima golove u gostima

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.06.22. | 14:17

Finska 1: Obračun ekipa sa različitih krajeva tabele Veikauslige

KuPS ne da čelo od početka sezone, Helsinki ga prati, a ostali su u "prašini". Polovina je kampanje u Veikausligi i već je jasno da su se dva tima izdvojila na vrhu i da će vojevati boj za krunu. Tim iz glavnog grada osvojio je dva minula šampionata, a u poslednjih 13 sezona 10 puta je bio najbolji u zemlji hiljadu jezera. Jedan od onih koji su uspevali da mu prekinu hegemoniju bio je baš KuPS 2019, ali i Marijehamn 2016, inače predstojeći rival u sklopu 12. kola.

Trenutno je Marijehamn daleko od šampionske trke, čak predaleko i od plasmana u plej-of. Da nije HIFK-a bio bi ubeldjivo najgori u ligi, mada ga je upravo fenjeraš pre devet dana izbacio iz Kupa na penale. Prošla sedmica je takođe bila loša za IFK Marijehamn, u smislu da je izgubio od Hake (3:2), što mu je bio četvrti vezani neuspeh u prvenstvu, a uskoro će biti dva meseca od prethodne pobede zeleno-belih Veikausligi.

Izabrane vesti

Domaći su bez slavlja na šest prethodnih duela u šampionatu i uspeli su da u tom periodu sakupe samo jedan bod. Marijehamn je od osvojenih sedam, čak šest poena osvojio na svom terenu, a samo jednom je izbegao poraz na pet dosadašnjih gostovanja.

18.00: (5,80) Marijehamn (3,90) Helsinki (1,60)

Marijehamn je do sada jedini tim protiv kojeg Helsinki ove sezone nije igrao u ligi. Uprkos porazu prošlog vikenda, HJK je i dalje na deobi prvog mesta, pošto je i KuPS, koji je izjednačen sa Klubijem, takođe izgubio meč.

"Abubakari, koji je bio po strani nekoliko mečeva, vratio se na klupu u poslednjoj utakmici, ali još nije igrao. On je izuzetno važan igrač za svoj tim i u ofanzivnom i u defanzivnom pravcu, a mnogi napadi počinju preko njega", svestan je glavni trener Helsinika Toni Koskela da njegovom timu bilo lakše kada iskusni vezista iz Gane ponovo ne bi igrao.

Helsinki je najnepoželjniji gost, a potpuno je iznenađujuće da je na strani daleko ubedljviji nego kada dočekuje rivale. U gostima je na šest susreta zabeležio četiri trijumfa i dva remija, i primio je samo jedan gol naspram devet kao domaćin (kvota da Helsinki neće primiti gol (tm1 0) je 2,35).

FINSKA 1 - 12. KOLO

Sreda

17.00: (1,42) KuPS (4,50) Oulu (8,00)

17.00: (2,45) SJK (3,45) Haka (2,95)

17.00: (2,85) VPS (3,15) Honka (2,55)

18.00: (5,80) Marijehamn (3,90) Helsinki (1,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 1HelsinkiHJK Helsinki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara