Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Marinersi žive bajku

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 23:25

Sentral Koust posle očajne sezone i poslednjeg mesta trenutno vodi na tabeli posle 11. rundi prvenstva Australije

Samo 12 dana posle dvoboja u Pertu, Glori ide na noge Sentral Koust Marinersu, u sklopu 12. runde A-lige (06.05). Biće to prilika da se tim sa zapada Australije iskupi za poraz od rivala iz Gosforda, koju mu je prekuinuo pobednički niz.

Marinersi su lideri na tabeli i nastojaće da ojačaju svoju poziciju na vrhu tabele. Sastav Alena Stajčića, Australijanca srpskog porekla, krenuće u potragu za trećom uzastopnom pobedom u šampionatu, dok će Pert želeti da izađe iz dva uzastopna poraza.

Izabrane vesti

06.05: (2,20) Sentral Koust Mariners (3,30) Pert Glori (3,10)

Ekipa iz okoline Sidneja ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Adelejd. Situacija je drastično drugačija u odnosu na proteklu kampanju koju su Marinersi završili na dnu, sa samo 18 bodova iz 26 utakmica. Ključ je očigledno bila vera u šefa struke koji je punih 11 godina proveo trenirajući najpre dame Sidneja, a potom i žensku reprezentaciju Australije. Stajčiću je očigledno bilo neophodno da stvori sistem, shvati sa čime raspolaže i napravi pravu selekciju.

Sentral Koust je pokazao najviše od svih rivala, zabeleživši osam pobeda u dosadašnjih 11 mečeva, a poslednju su ostvarili protiv Makartura sa 2:0, zahvaljujući golovima


Meta Sajmona i Metjua Heča. Pre te nedavne pobede, Marinersi su putovali u Pert gde su slavili sa 2:1, zahvaljujući još jednom golu Sajmona i Marka Urenje. Stajčić će se nadati da može da ponovi taj ishod kod kuće. Međutim, sastav iz Perta je poražen na poslednje dve utakmice, i pao je na osmo mesto. U poslednjem susretu Glori je deklasiran sa 3:0 u gostima Velingtonu.

Pre ulaska u mart mesec ekipa Ričarda Garsije bila je u seriji od pobede, pošto je bila bolja od Melburn Sitija, Adelajda i Brizbejna. Takođe, treba imati na umu da je Pert čak tri utakmice manje od Marinersa, tako da u perspektivi ima priliku da se približi na tri boda predstojećem protivniku.

Stajčić bi sada mogao da računa na Luisa Milera pošto je štopera zbog bolesti propustio pobedu nad Makarturom. Ujedno, vezni igrač Đani Stensnes je pod znakom pitanja. Kapiten Met Sajmon će pokušati da produži svoju dobru formu, pošto je pet puta pogađao mrežu u poslednjih šest nastupa.

Pert verovatno neće moći da koristi centralnog beka Mejsona Tatafua, koji je poslednji meč propustio zbog povrede skočnog zgloba.

AUSTRALIJA 1 - 12. KOLO

Nedelja

06.05: (2,20) Sentral Koust Mariners (3,30) Pert Glori (3,10)

08.10: (2,40) Vestern Junajted (3,25) Brizbejn (2,80)

Ponedeljak

09.05: (2,15) Vestern Sidnej Vonderers (3,30) Velington Feniks (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1Pert GloriSentral Koust MarinersAlen Stajčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara