Marko Asensio (@Reuters)
Marko Asensio (@Reuters)

Marko Asensio bi mogao već ove zime nazad u Primeru

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.01.24. | 11:19

NapadačaPari Sen Žermena ponuđen Real Sosijedadu

Ne teče sezona baš kako je Marko Asensio zamislio kada je došao u Pari Sen Žermen prošlog leta iz Real Madrida, ali je u kup okršaju sa šestoligašem Revelom pokazao da je povreda stopala zbog koje je pauzirao dva i po meseca prošlost. Gol i dve asistencije za Kilijana Embpaea, od kojih je jedna bila fantastičnim potezom petom, pokazuju da u nogama uskoro 28-godišnjeg napadača i dalje ima magije. Međutim, nju bi mogao na proleće da pokazuje ponovo na terenima Primere. Po informacijama madridskog AS-a, u dresu Real Sosijedada.

Ugovor sa Parižanima Asensio je potpisao jula 2026. i sigurno je da će vremenom dobiti šansu kod Luisa Enrikea (ili ko već bude bio trener s obzirom da ih na Parku prinčeva često menjaju), ali Španac već ima dovoljan broj napadača na raspolaganju, a kako je Asensiju jučerašnja utakmica bila prva od septembarske povrede u kojoj se našao u startnoj postavi (i odigrao svih 90 minuta), neće biti iznenađenje ako bivši napadač Real Madrida sezonu privede kraju u nekom drugom klubu, gde bi imao dovoljan broj jakih mečeva.

Izabrane vesti

Kao tim koji se bori za plasman u Ligu šampiona iz Primere, gde je Asensio odlično upoznat sa onim što bi ga sačekalo i u klubu i među rivalima, Real Sosijedad nameće se kao dobar izbor za pozajmicu. Španci upravo o tome i pišu, navodeći da je čuveni menadžer Žorž Mendeš ponudio španskog reprezentativca Baskima na pozajmicu do kraja sezone. Pita se, naravno, i Luis Enrike, ali kako stvari trenutno stoje, deluje da trener Pari Sen Žermena ne bi imao ništa protiv ove ideje.

Očekuje se da u San Sebastijanu svakako angažuju napadača zbog najavljenog odlaska Mohameda Alija Šoa u Nicu za 10.000.000 evra (plus potencijalna 2.000.000 kroz bonuse). S tim novcem Baski bi imali sasvim dovoljno da plate Asensija.

Dolazak iskusnog Španca u Real Sosijedad bio bi dodatno zanimljiv zbog toga što se plavo-beli u šesnaestini finala Lige šampiona sastaju upravo sa Pari Sen Žermenom. Asensio ne bi mogao da nastupa u tim okršajima, ali bi sigurno imao šta da kaže treneru Imanolu Alguasilu.


tagovi

Real SosijedadPari Sen ŽermenMarko AsensioZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara