Marko Johanson brani za Srbiju: Golman Malmea kandidat za reprezentaciju

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 11:07

Mile Svilar dobija naš pasoš i biće opcija za nastavak mundijalskih kvalifikacija

Marko Dmitrović i Predrag Rajković kao ravnopravni kandidati za „jednicu“, a na narednom okupljanju reprezentacije Srbije novom članu Sevilje i prvotimcu Remsa za vrat bi trebalo da duva Marko Jonahson. U pitanju je golman Malmea, s kojim su predstavnici Fudbalskom saveza Srbije u kontaktu i lako bi moglo da se desi da selektor Dragan Stojković Piksi proširi krug fudbalera na koje računa u nastavku kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

Prema saznajima Sport kluba, 23-godišnji čuvar mreže, baš kao i čelni ljudi našeg državnog tima žele saradnju, a i sam Johanson je više puta isticao da želi da obuče dres Orlova. I to je direktno saopštio zainteresovanim stranama tokom boravka u Beogradu.

Izabrane vesti

Za dolazak Marka Johansona u tabor Srbije ne postoje prepreke u vidu papirologije i propisa FIFA. Markova majka je Srpkinja, samim tim Johanson, osim švedskog, poseduje i naše državljanstvo. Pritom, činjenica da nije igrao za A selekciju skandinavske države ostavlja mu brisan prostor da izabere koga će predstavljati u budućnosti. Sport klub uverava da će to biti Piksijev tim.

Marko Johanson je rođen u Malmeu 25. avgusta 1998. Karijeru je gradio u mlađim kategorijama aktuelnog prvaka Švedske, koji ga je slao na pozajmice u Treleborg, Gais i Mjalbi, odakle se vratio prošlog leta i izborio se za status prvog golmana u drugoj polovini 2020, tako što je branio sve mečeve od polovine avgusta do polovine decembra i pomogao Malmeu da osvoji titulu. U novom prvenstvu stajao je na crti devet puta, međutim, ne i na mečevima poslednje tri runde, niti u susretima sa Rigom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Što se tiče reprezentacije, predstavljao je Švedsku u mlađim uzrasnim kategorijama, uključujući i debi za U21 selekciju pre dve godine.

Marko Johanson bi mogao da bude samo jedno od golmanskih iznenađenja Dragana Stojkovića. Srbija intenzivno radi na skupljanju dokumentacije koja bi omogućila Miletu Svilaru (22), članu Benfike, konačnu šansu među Orlovima. Talentovani čuvar mreže, naslednik oca Ratka, bivšeg reprezentativca Jugoslavije, rođen je u Antverpenu, probijao se kroz Brisel (Anderleht) sve do Lisabona, ali nije debitovao ni za Belgiju, ni za Portugaliju.

Mogao bi za Srbiju.

Drago mi je što je Mile izabrao Srbiju, to je odluka koju sam priželjkivao, iz sveg srca sam za nju navijao“, otkrio je Ratko Svilar Sport klubu, uz napomenu da isti medij navodi kako bi Mile za dve sedmice trebalo da dobije srpski pasoš.

U septembru i Piksijev poziv.


tagovi

FSSDragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeMile SvilarMarko Johanson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara