Jovanović u dresu Železničara (© Star sport)
Jovanović u dresu Železničara (© Star sport)

Marko Jovanović treći put u Partizanu: Sad će biti pomoćni trener

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 14:34

Na insistiranje Igora Duljaja crno-beli proširili stručni štab

Jedan Jovanović među stativama, drugi pokraj terena. Golman Aleksandar je značajno doprineo Partizanovom usponu na lidersku poziciju u Mozzart Bet Superligi, a doskorašnji štoper Marko je novi lice u stručnom štabu.

Namerno potenciramo doskorašnji, jer je ove zime Marko Jovanović okončao igračku karijeru posle boravka u Železničaru. Sa klubom iz Pančeva je najpre izborio plasman u elitu, odigrao jesenji deo sezone, pre nekoliko dana zajedno sa golmanom Mladenom Živkovićem raskinuo saradnju, a onda odlučio da se sa igrališta peseli na klubu. I to onu na kojoj sedi Igor Duljaj, jer se upravo na insistiranje stratega Parnog valjka obreo u Humskoj.

Izabrane vesti

Treći put u karijeri. Prethodno, najpre kad je kao talenat iz Arilja došao u Beograd u kroz mlađe kategorije Partizana se probio do prvog tima, čiji je bio i kapiten. Kasnije, kad se vratio iz inostranstva u trenerskom mandatu Ivana Tomića. Oba puta je bilo plodonosno i za Marka Jovanovića i za klub, pošto je u prvom mandatu bio član ekipe koja je uspostavila šestogodišnju dominaciju srpskim fudbalom, zatim član tima koji je turbulentnu sezonu 2015/16 okončao peharom Kupa Srbije, tako što je baš štoper bio strelac jednog gola u finalu protiv Javora, igranom u Gornjem Milanovcu (2:0).

U međuvremenu je igrao u Poljskoj, Izraelu, Grčkoj i na Kipru, bio član banjalučkog Borca, da bi pre Železničara kratko bio u novosadskom Proleteru.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, Jovanovićeva uloga u stručnom štabu će biti dvostruka. Fudbalska i psihološka. Što se tiče sportskog dela, baviće se odbranom, detaljima, postavkom, prekidima... A u drugom smislu je idejha da utiče na održavanje i(li) poboljšanje ambijenta u svlačionici, jer je to važna komponenta svakog uspeha.

Crno-beli u aktuelnom kadru ionako imaju Nemanju Nikolića i Kristijana Belića, čija ljubav prema klubu se uvek vidi na terenu, mada im je potreban neko ko će u svlačionici mlađim naraštajima ili prodišlicama objasniti šta je Partizan. A Marko Jovanović donosi emociju kakva je nedostajala godinama.



tagovi

Marko JovanovićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara