Fjodor Smolov (©Reuters)
Fjodor Smolov (©Reuters)

Marko Nikolić dobio napadača iz Primere

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 15:10

Sa pozajmice iz Viga se vraća Fjodor Smolov

Pre četiri nedelje Selta je poslala Lokomotivi ponudu za Fjodora Smolova vrednu 6.000.000 miliona evra, ali ni ruski vicešampion, ni 30-godišnji napadač nisu pokazali želju da se transfer realizuje. Ruski reprezentativac se tako iz Viga vraća u domovinu, a trener Marko Nikolić dobija još jedno rešenje u napadu.

Posle šest meseci provedenih hiljadama kilometara daleko od kuće, Smolov će imati imperativ da se nametne i u senku baci glavnog konkurenta Edera, Portugalca koji je svojevremeno rešio finale Evropskog prvenstva 2016. godine. Međutim, on kao da je čudo od jednog gola, u minuloj sezoni postigao ih je svega pet na 23 prvenstvena duela. To nije učinak koji bi mogao da uplaši ruskog napadača. Napadačku konkurenciju upotpunjuje i 26-godišnji Crnogorac Luka Đorđević koji je tokom sezone dobijao priliku na kašičicu i nije uspeo da se upiše u strelce.

Izabrane vesti

Uostalom, baš zbog toga se pominjalo da bi Nikolić mogao da krene i po Partizanovog Umara Sadika, mada iz Moskve nema još zvanične potvrde. Ali sasvim je jasno da su Nikoliću potrebna pojačanja u navali.

Put za startnu postavu i redovne igre Smolova deluje dakle otvoreno. Treću sezonu zaredom nastupaće u Ligi šampiona, ponovo u crveno-zelenom dresu u kojem je zabeležio sedam nastupa. Nekadašnjem fudbaleru moskovskog Dinama nisu strani golovi u evrokupovima. Do sada ih je postigao 10, ali isključivo u Ligi Evrope, pa će mu predstojeća takmičarska godina biti idealna šansa da probije led. Trebalo bi da dobije dosta prostora kod Marka Nikolića, ipak najbolji strelci Lokomotive Anton Mirančuk i Gžegož Krihovjak dolaze iz veznog reda.

Istina, nije Smolov blistao na Pirinejima, ali pogađao je protiv najvećih. Odigrao je 14 utakmica (10 kao starter) i za ukupno 748 minuta na terenu postigao dva gola. Ni manje ni više protiv Real Madrida i Barselone i tako je postao osmi Rus kojem je to pošlo za rukom.


tagovi

SeltaLokomortiva MoskvaFjodor Smolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara