Tetovaže Fjodora Smolova (©AFP)
Tetovaže Fjodora Smolova (©AFP)

Marko Nikolić dobio veliki derbi s CSKA! Despotović ponovo u metu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 19:57

Uspešan dan za Srbe u Rusiji

Marko Nikolić i Đorđe Despotović s osmehom idu na spavanje. Bivši šampion Srbije sa Partizanom uspeo je sigurno da sebi kupi nekoliko mirnih dana pošto je njegova Lokomotiva dobila veliki gradski derbi sa moskovskim CSKA, dok je Despotović najavio pobedu Rubina na gostovanju kod Rotora u Volgogoradu – 3:1.

Despotović je bio strelac prvog gola za tim iz Kazanja, a nedugo potom je Rotor ostao sa desetoricom na terenu, pa je Rubin, rutinski priveo meč kraju. Svestan da je ovog puta pogodio kada je dovodio napadača. Jer otkako je Despotović promovisan u startera, a ovo mu je bila peta utakmica u prvih 11 Rubina, četiri gola i asistencija za 28-godišnjeg momka iz Loznice.

Izabrane vesti

Tek ako neko pokrene debatu oko toga zaslužuje li Despotović mesto na spisku selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića. Nema Srbija mnogo napadača u ovakvoj golgeterskoj form u iole jačoj ligi. Aleksandar Mitrović u Fulamu i Despotović u Rusiji i to je to.


Pohvale dakle za nekadašnjeg napadača Spartaka i Crvene zvezde, pohvale i za Marka Nikolića. Ume on da razočara navijače kao onda kada je gubio bodove u sudarima sa Uralom (1:1), Ahmatom (2:3) i Rostovom (0:0), ali i te kako ume da igra velike utakmice. Savladao je Krasnodar (1:0), igrao nerešeno sa Zenitom (0:0), izgubio samo od Spartaka (2:1), ali se danas osvetio skinuvši skalp Armejaca.

Jedini gol na meču je, na lukav pas Antona Mirančuka, postigao Fjodor Smolov, poprilično je Nikoliću leglo to što nije dogovoren njegov ostanak u Selti, u 45. minutu meča, a pomoglo je i isključenje Kristijana Bistrovića u 60. Mada bi bilo nepravedno reći da je samo ono razlog pobede Lokomotive, jer i pre i posle tog kartona Nikolićevi izabranici su bili bolji tim na terenu. Smolov je pogađao i stativu i prečku, dobre šanse imali su i Eder, Ćorluka, Ignatjev...

Ključna pobeda za Lokomotivu. Ni vrh tabele sada nije toliko daleko.

PAROVI

Subota

Tambov - Spartak 0:2 (0:0)

/Ajrton 75 i 81/

Zenit – Ufa 6:0 (2:0)

/Azmun 24, 61, Dzjuba 32p, 72, 88, Sutormin 92/ 

Soči - Krasnodar 1:1 (1:0)

/Noboa 5pen - Petrov 59/

Nedelja

Arsenal Tula – Rostov 2:3 (1:3)

/Kangva 3, Mohamed 90 – Černov 13, Hašimoto 40, 45/

Ahmat – Ural 2:0 (1:0)

/Melkadze 2, Beriša 57pen/

CSKA Moskva – Lokomotiva Moskva 0:1 (0:1)

/Smolov 45/

Rotor – Rubin 1:3 (0:1)

/Flamarion 61 – Despotović 42, Kvaratškelija 59, Šatov 75pen/

 


tagovi

Đorđe DespotovićMarko NikolićFjodor Smolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara