Marko Nikolić (©Reuters)
Marko Nikolić (©Reuters)

Marko Nikolić: Hoću da se vratim u Partizan, ali...

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 00:43

Bivši trener crno-belih razočaran rukovođenjem kluba

U dva navrata vodio je Marko Nikolić Partizan, a u sezoni 2016/2017. crno-belima doneo "duplu krunu". Mnogi bi voleli ponovo da ga vide na klupi, tokom gostovanja na TV Arena Sport i sam je rekao da bi se vratio u Humsku - "ali...".

Ne krije 43-godišnji trener da mu se ne sviđa kako klub trenutno funkcioniše i način na koji je vođen.

Izabrane vesti

"Partizan se trenutno nalazi možda na istorijskom minimumu, a tu ne mislim samo na rezultat, već i na upravljanje klubom... To što je Zvezda uzela dve, tri, pet titula uopšte nije važno, i Partizan je uzimao i to uopšte nije važno, važan je klub. Što se mene tiče, hoću da se vratim, ali...", zastao je tu Nikolić.

Od rastanka sa moskovskom Lokomotivom jeseni 2021. bivši trener Partizana je bez angažmana. Više puta je dovođen u vezu sa povratkom među crno-bele, kao i angažmanom u nekim drugim klubovima, a kaže da bi uskoro mogao da se vrati poslu, iako mu je odmor prijao.

"Posle Rusije sam osetio prvi put malo zasićenje posleo 20 i nešto godina rada, boravka u inostranstvu šest godina, sve mi je nedostajalo, Beograd, prijatelji, kafana, putovanja, sve. Sad sam se napunio energijom, gladan sam i hoću da radim. Imam nekoliko situacija koje su jako blizu i doneću odluku najdalje u narednih mesec dana. Partizan? On je uvek neka priča kada sam ja u pitanju i on je opcija koja uvek mora da se razmotri, a da li će biti i rešenje, to zavisi od milion faktora", ističe Nikolić.

Osvrnuo se mladi strateg i na to što je Partizan tokom ove sezone angažovao čak trojicu njegovih kolega.

"Uvek sam na strani struke, ali ima i druge strana medalje. I trener mora da zna da li je kompatibilan sa tim što preuzima. Ja sam neke ponude odbio, smatrajući da taj klub, zemlja, vlasnik, nisu za mene i da ne mogu da odgovorim njihovim zahtevima i obrnuto. To je jako važno. A katastrofalni su podaci da Partizan u jednoj sezoni promeni tri ili četiri trenera. Taj kriterijum se malo izgubio. Imali smo prošle godine situaciju da je Sale Stanojević vodio igrački za nijansu slabiji Partizan, ali je do poslednjeg kola bila borba za titulu i uz to se plasirao u finale Kupa. On je radio ozbiljan posao. Bio sam već tu, vratio sam se bio iz Rusije i sećam se tih kritika, a ljudi nisu bili svesni kakav je posao radio. Boža (Miodrag Božović) i ja radimo više od 20 godina i mnogo nam je teško bilo da dođemo do Partizana i Zvezde. Hajduk sa Liona, Rad, Čačak, bez plate, sa platom, da bi se izborio da dođeš tu. Neću da kažem da bi skoro svako mogao da sedne na klupu, ali sada to tako izgleda. Malo je to izraženije u Partizanu".

Posebno je razočaran Nikolić rezultatima crno-belih u 2023. godini, tokom koje su pobedili samo pet puta u 15 takmičarskih mečeva.

"Ne može niko da mi objasni da Partizan ne može da pobedi sedam utakmica zaredom. Pamtim kad jednu utakmicu ne pobediš, sve se trese. Kad drugu ne dobiješ, praktično si pred otkazom. Tako je i u Partizanu i u Zvezdi. Ne može da postane normalno to. Sad su svi anestezirani do te mere da Partizan ulazi u derbi peti i da 'visi', da može da bude i šesti. Da li je to normalno? Kad pričamo o Partizanu i Zvezdi nemoguće je da treneri neće da dođu. A kad pričamo o Partizanu, sve je normalno. Da niko neće da dođe, da si peti-šesti, da se niko ne oglašava. To je moje viđenje stvari", zaključio je Nikolić.


tagovi

Marko NikolićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara