Miloš Milojević i Marko Nikolić (©AFP)
Miloš Milojević i Marko Nikolić (©AFP)

Marko Nikolić kruniše Miloša Milojevića u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 12:03

Al Vaslu dovoljan bod u sukobu sa braniocem titule prvaka kako bi osvojio titulu posle 17 godina

Trka za titulu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima već u ranoj fazi se svela na dva tima - Al Vasl i Šabab Al Ahli. Tim Miloša Milojevića ima 58 bodova i značajnu prednost u vidu šest poena ispred čete Marka Nikolića, a preostalo je još samo tri kola do kraja prvenstva. To znači da bi predstojeći okršaj srpskih stručnjaka u 25. kolu Pro lige mogao da odluči šampiona.

Al Vaslu je potreban samo jedan bod iz derbija da bi osvojio titulu, zahvaljujući njegovom superiornom rezultatu u međusobnim susretima protiv Šababa Al Ahlija. Sa druge strane, Šabab Al Ahli mora da trijumfuje da bi zadržao nade u odbranu krune.

Izabrane vesti

Al Vasl je od starta kampanje na čelu tabele i dugo je bio neporažen u ligi. Prvi i jedini neuspeh u prvenstvu doživeo je pre dve sedmice od Al Vahde kod kuće sa 3:1, a isti tim je ove sezone bio koban po Žute u polufinalu Liga kupa.

17.40: (2,15) Al Vasl (3,50) Šabab Al Ahli (3,05)

Milojevićevi momci su pre devet dana proslavili osvajanje Prezident kupa, i to su uradili u velikom stilu. Deklasirali su Al Nasr sa 4:0 i poslali poruku rivalima da im je naredni cilj osvajanje titule, prve od 2007, odnosno posle 17 godina.

Srpski defanzivac Aleksandar Vasiljević nije imao previše prilike za igranje, a najefikasniji igrači Milojevićevog tima su Fabio Lima sa 15, odnosno Haris Seferović sa 10 golova.

S druge strane, Šabab Al Ahli je dugo za petama Al Vaslu, a trentuno je u seriji od pet ligaških trijumfa zaredom. Standardni aduti Marka Nikolića u proteklom periodu bili su srpski defanzivac Bogdan Planić i bivši reprezentativni vezista Luka Milivojević. Glavno napadačko oružje nekadašnjeg stratega Partizana je Igor Žezus sa 12 pogodaka, dok je Munas Dabur postigao 10.

U 29 dosadašnjih dvoboja Al Vasla i Šabab Al Ahli, Crveni vitezovi su se radovali u 12 mečeva, dok su Žuti slavili u devet navrata, a osam mečeva je završeno nerešeno. Al Vasl bi mogao tek treći put da ostvari duple pobede nad Šabab Al Ahlijem u sezoni, pošto je to ranije učinio u sezonama 2017/2018 i 2021/2022.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

UAE 1 - 25. KOLO

Nedelja

17.40: (2,15) Al Vasl (3,50) Šabab Al Ahli (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Miloš MilojevićAl VaslMarko NikolićŠabab Al AhliUAEujedinjeni arapski emirati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara