Fjodor Smolov (Reuters)
Fjodor Smolov (Reuters)

Marko Nikolić popravio zaboravljeno rusko oružje i teroriše po Premijer ligi sa njim (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.08.21. | 16:58

Lokomotiva ističe kandidaturu za titulu

Fjodor Smolov je prošle sezone postigao sedam golova za Lokomotivu u ruskoj Premijer ligi. Uz četiri asistencije na 21 utakmici. Solidno, ali ništa posebno. Imao je pauzu od pet meseci bez postignutog gola. Nije pozvan ni u reprezentaciju Rusije za EURO. Sa 31 godinom u krštenici je delovalo da su njegove najbolje godine prošle...

Bila je to prva sezona našeg stručnjaka Marka Nikolića na klupi popularnih Železničara. Iako mu Smolov na terenbu nije donosio ono što se očekuje od napadača, Nikolić mu je pružao bezrezervnu podršku i minutažu. Branio ga je u javnosti, opravdavao ga jer nije prošao pripreme posle očajne epizode u Selti, podsećao da je imao povredu... Tek pred kraj sezone (samo tri gola do marta!) je Smolov počeo da mu vraća na poverenje i postigao je četiri gola na dvet poslednjih utakmica u prvenstvu. Ali i četiri gola u završnici Kupa Rusije koji je Lokomotiva osvojila.

Izabrane vesti

Strpljenje i poverenje koje Nikolić dao Smolovu u prošloj sezoni se sada isplaćuju u novoj. Ruski napadač je postigao pet golova u prvih pet kola Premijer lige, prvi je strelac lige, danas je sa dva gola doneo pobedu u derbiju protiv Krasnodara (2:1) i vinuo Lokomotivu na samo bod od prvoplasiranog Dinama.

Nikada u Lokomotivi nije postigao više od sedam prvoligaških golova u sezoni, a sada deluje da mu dvocifren golgeterski učinak ne gine. Do kraja ima čak 25 utakmica. Opet liči na onog starog Smolova koji je žatrio i palio baš u dresu Krasnodara kada je postizao i po dvadesetak golova u sezoni kada su ga tražili klubovi iz engleske Premijer lige.

U derbiju kola, Lokomotiva je ubitačnim kontrama produbila krizu Krasnodara kojem je to bio treći poraz u pet kola. Istovremeno se i vratila na trijumfalni put posle remija sa Zenitom i Ufom.

Već posle sedam minuta igre je Smolov sa svoje polovine povukao kontru koju je na kraju i krunisao golom posle sjajnog šuta iskosa. Nakon nešto više od pola sata igre je opet ubrizgao sa svoje polovine i izašao sam na golmana Safonova koji nije imao šanse...

Osim pokušaja iz prekida i dobrog šuta Kabele u 45. minutu, Lokomotiva nije dozvolila Krasnodaru da joj ugrozi gol u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu su gosti bili daleko opasniji. Kajo je pogodio prečku, da bi potom rekordno pojačanje Kordova postigao gol posle sjajne asistencije Klasona. Nastavili su Bikovi da napadaju, imali još neke dobre pokušaje, a najbolji je bio Klasonov u 93. minutu kada je golman Giljerme izvukao loptu ispod prečke sjajnom intervencijom.

Lokomotiva je upisala nova tri boda, Smolov drži čelo liste strelaca, a u sledećem kolu Nikolićev tim ima šansu da preuzme čelo tabele pošto gostuje lideru i gradskom rivalu Dinamu.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 5. KOLO

Subota

Arsenal Tula - Spartak 1:1 (0:0)

/Kluševič 82 - Ponce 76/

CSKA - Ahmat 2:0 (0:0)

/Jakoviev 71, Ejuke 75/

Ufa – Zenit 1:1 (0:1)

/Agalarov 74 – Malkom 10/

Ural – Dinamo Moskva 0:1 (0:1)

/Tjukavin 19/

Krilja Sovjetov – Soči 1:0 (1:0)

/Sergejev 33/

Nedelja

Lokomotiva M. - Krasnodar 2:1 (2;0)

/Smolov 7, 33 - Kordova 71/

Nižnji Novgorod - Rostov 1:2 (1:1)

/Osipenko 3ag - Hašimoto 36, Komličenko 89/

Himki - Rubin 1:1 (1:1)

/Glušakov 16 - Jevtić 30/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko NikolićFjodor Smolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara