©Reuters
©Reuters

Marko Nikolić voljan da postane selektor: Nadam se da će se nekad desiti

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.24. | 01:22

Trener moskovskog CSKA u izjavi za ruske medije izrazio želju da u budućnosti predvodi reprezentaciju Srbije

Gde god je u prethodnih osam godina radio, Marko Nikolić je osvajao trofeje i po tom parametru postao jedan je od najuspešnijih srpskih trenera u poslednjoj dekadi. Partizan, Videoton, moskovska Lokomotiva i Šabab Al Ahli. Pomenutim klubovima povećana je brojnost pehara u vitrinama u vreme mandata 45-godišnjeg stručnjaka, a naredni tim kom bi Nikolić mogao da pomogne u takvom stremljenju postao je CSKA.

Iako je Armejce preuzeo pre samo mesec dana, potajno se nada Marko da bi jedan od budućih angažmana mogao da obuhvata i mesto selektora reprezentacije Srbije.

Izabrane vesti

"Imamo kvalitetan tim, ali nisam selektor Srbije. Nadam se da će se to nekad desitii, ali sam sada u CSKA. Šteta, navijam za svoj tim“, rekao je za ruske medije Nikolić.

Novi strateg CSKA predvodio je 13 puta šampiona države u utakmici Kupa prijateljstva protiv OFK Beograda (4:0), a u tom meču zaigrale su između ostalih bivše uzdanice Moskovljana Miloš Krasić i Zoran Tošić.

"Krasić je moj prijatelj i dobra osoba. Svi znaju kakav je igrač bio. Bio je na terenu pet do sedam minuta i videli ste šta je uradio. Što se tiče Tošića. postavio sam mu zadatak za naredni meč, Tošić je ambiciozan. Želi da zaradi novi ugovor", šaljivo će Nikolić.

Podsetimo, Nikolić je u dosadašnjem toku trenerske karijere osvojio šest trofeja. Sa Partizanom je došao do duple krune 2017. godine, sa Videtonom postao šampion Mađarske 2018. i osvojio Kup 2019, trofej u masovnijem takmičenju podigao je i sa moskovskom Lokomotivom 2021, a onda se prošle godine okitio peharom Superkupa Ujedinjenih Arapskih Emirata sa Šabab Al Ahlijem.


tagovi

Marko NikolićCSKA Moskvafudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara