(© Star sport)
(© Star sport)

Marko Šćepović: Ako hoćemo da napredujemo, ugledajmo se na Mađare

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.12.23. | 11:25

Bivši reprezentativac krunisao akciju Plavih sa 25 uspešnih dodavanja i postigao gol u Srbiji upisao posle deset i po godina

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Pazarci su osvojili loptu na isteku drugog minuta nadoknade i s njom ušli u četvrti posle 90, kada je Ebenezer Anan najpre razmenio pas sa Adetunđijem Rasakom Adešinom, a potom proigrao Marka Šćepovića za overu trijumfa protiv Javora (2:0) u 17. kolu Mozzart Bet Superlige pred praznim tribinama Gradskog stadiona.

Izabrane vesti

Ključno dodavanje Anana za rezervistu Šćepovića bilo je 25. uspešno u akciji Plavih, koja je potrajala duže od 70 sekundi. To je fudbal kakav od Adema Ljajića i drugova traži trener Siniša Dobrašinovića, a oni mu u poslednjim kolima vraćaju punom merom. Posed protiv Ivanjičana 63 naspram 37 odsto, šutevi 13:5, u okvir 4:1.

A to je i fudbal po meri mlađeg od braće Šćepović. Postigao je prvenac u sedmom nastupu za Pazar, ali je samo dva puta bio starter, uz ukupno ne više od 245 minuta u igri. Sve to je posledica kasnijeg dolaska na obale Jošanice i Raške.       

Dobio sam dobru loptu od Anana. Teren nije bio idealan, pa sam se samo usresredio na prijem. Na sreću, nije odskočila. Preostao mi je lakši deo posla. Trebalo je samo da posaljem loptu u jednu stranu“, kaže Šćepović za Mozzart Sport.

Sa sedam metara rutinski je nadmudrio Strahinju Manojlovića za treći vezani trijumf trenutno četvrtog tima Mozzart Bet Superlige. Marko se na srpskoj fudbalskoj sceni upisao u strelce posle deset i po godina.

„Taj gol ima i nema neki poseban značaj. Ja sam igrač koji je tu više za ekipu. Uživam na terenu. Potrebno mi je još vremena da se dodatno spremim kroz utakmice. Kad sve to dođe na svoje, mislim da će biti mnogo golova. Svi su svedoci da trenutno igramo jako lep fudbal. Možda nam tereni kakvi su trenutno u Srbiji nisu saveznik, ali igramo dobro i nadamo se da ćemo do kraja polusezone nastaviti ovaj niz“.

Upravo su tereni i jedan od najjačih utisaka za Šćepovića od povratka na domaću scenu nakon pune decenije.     

Do prvog snega, manje-više, svi tereni generalno su bili u redu. Pričao sam već da je neophodno da se popravimo po tom pitanju, ako hoćemo da napredujemo. Mađari su nam tu blizu, komšije. Moramo da ih sledimo. Pre šest godina, kad sam stigao u Mađarsku, svi tereni u njihovoj elitnoj diviziji bili su izvanredni, sa hibridnom travom. Svaki je imao grejače. To je najmanje što može da se uradi“, konstatuje u pet navrata vođa navale najjače selekcije Srbije.

Priznaje da je sve mnogo lakše uz Adema Ljajića, ali i još neke eks crno-bele, s kojima trenutno deli svlačionicu.     

Ljaju znam odmalena, kao i on mene. Igrali smo zajedno u svim mlađim kategorijama Partizana. Sejduba Suma isto voli da igra na kratkom prostoru, razumemo se odlično. Ima dosta igrača što hvatataju istu tu igru. Posle zimskih priprema, kad bude sve leglo kako treba, bićemo još bolji“.

Pre toga, sledi osmina finala Kupa Srbije u Inđiji, pa još tri iskušenja u Mozzart Bet Supeligi – IMT i Železničar na strani, a između Radnik u Novom Pazaru. Deluje da može debelo da se nadmaši aktualna cifra od 26 bodova.  

„Trebalo bi da bude bodova, ali te utakmice, okarakterisane kao lake pod navodnicima, uvek su i najteže. Videlo se to i protiv Javora. Teško je kad ekipa dođe da se brani, treba naći tu prostora. Sledeće kolo je IMT u Beogradu. Igraćemo na veštačkoj travi, pa će teren biti dobar. U preostala tri kola se nadam maksimalnom broju bodova“, u optimističkom tonu završava Marko Šćepović razgovor za Mozzart Sport.




tagovi

Marko ŠćepovićFK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara