Marko Šćepović (©AFP)
Marko Šćepović (©AFP)

Marko Šćepović protiv novog drugoligaša u napadu na trofej i spas sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 13:09

Kup Kipra: Omonija u Nikoziji danas (18.00) želi da izbori Evropu. Rival u finalu je senzacija u najmasovnijem takmičenju Etnikos Ahnas

Apolon je novi šampion Kipra, dok Omonija spasava sezonu danas (18.00) u Nikoziji protiv Ahnasa, senzacionalnog finaliste kupa ove ostrvske države. Tim Irca Nila Lenona, nekadašnjeg trofejnog trenera Seltika, u završenom šampionatu zauzeo je tek sedmo mesto. Nije uspeo da se plasira ni u plej-of što je veliki neuspeh.

Put do trofeja i mesta u kvalifikacijama za Ligu konferencije vodi preko Etnikos Ahnasa, prošle sezone člana elitne lige Kipra, ali kluba koji je zauzeo pretposlednje mesto u prvenstvu i seli se u niži rang. Za Omoniju drugu sezonu igra nekadašnji napadač Partizana i Olimpijakosa Marko Šćepović.

Izabrane vesti

On je ove sezone postigao sedam golova na 25 utakmica. Nije standardan u prvoj postavi kod Lenona, koji je početkom marta preuzeo tim iz Nikozije. Na poslednjem meču u prvenstvu, Šćepović je ušao s klupe za rezeve. Postigao je dva pogotka na prethodne tri utakmice, pa bi mogao da dobije šansu da zaigra od prvog minuta na stadionu GSP u Nikoziji. Omonija će imati veliku podršku navijača jer igraju na svom stadionu.

18.00: (1,57) Omonija (3,50) Etnikos Ahnas (6,25)

Etnikos Ahnas je ispao iz najboljeg društva, ali tim iz Ahne može da stigne do prvog trofeja za 54 godina postojanja kluba i da izbori plasman u međunarodne kupove. Već je jednom izlazio u Evropu, pre 16 godina u tada Intertoto kupu.

Omonija je u mnogo boljoj formi. Nije poražena već devet utakmica, dok je Ahnas završio šampionat sa samo bodom u poslednja tri meča. Ovi timovi igraju utakmice na mali broj golova. Na osam poselednjih bio je tip 0-2. U prethodnom šampionatu Kipra su Omonija i Ahnas odigrali četiri meča. Omonija je dva puta dobila, jednom je bilo nerešeno, dok je početkom februara, Ahnas dobio u Nikoziji sa 2:0. Kvota u Mozzartu na tip 0-2 je 1,62.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP KIPRA – FINALE (JEDAN MEČ – NIKOZIJA)

Sreda

18.00: (1,57) Omonija (3,50) Etnikos Ahnas (6,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko ŠćepovićOmonijaKipar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara