Foto: Reuters
Foto: Reuters

Maroko u drugoj fazi: Benovi Komori na korak od eliminacije, Malavi bolji od Zimbabea

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 18:44

Rutinskom pobedom protiv Komora (2:0) reprezentacija Maroka osigurala je mesto u narednoj fazi takmičenja

Maksimalnim učinkom u prva dva kola grupne faze Kupa afričkih nacija Maroko se pridružio Kamerunu među reprezentacijama koje su izborile mesto u drugoj fazi takmičenja. Posle minimalne pobede nad Ganom (1:0), izabranici Vahida Halihodžića savladali su i Komore (2:0) te će duel poslednjeg kola protiv Gabona dočekati relativno rasterećeni.

Put Maroka do nova tri boda trasirao je Selim Amalah golom u 16. minutu, a inicijativu apsolutnog favorita u drugi gol mogao je da u 83. minutu pretoči En Nesiri. Napadač Sevilje preuzeo je odgovornost i izveo jedanaesterac, međutim njegov šut sa bele tačke odbranio je Ben Boina.

Izabrane vesti

Ono što nije pošlo od ruke En Nesiriju jeste Zakariji Abuklalu pet minuta kasnije kada je spretno reagovao pred golom rivala i udvostručivši prednost otklonio sve dileme po pitanju pobednika.

Komori, za koje je čitavu utakmicu odigrao prvotimac Crvene zvezde El Fardu Ben, drugim porazom stigli su na korak od eliminacije, a poslednji duel grupne faze odigraće protiv Gane.

Istovremeno, u susretu Grupe B Malavi je savladao Zimbabve (2:1) i velikim trijumfom očuvao nadu u plasman u narednu fazu, a do pobede je stigao posle preokreta koji je režirao dvostruki strelac Gabadinjo Mango.

GRUPA B

Petak

Senegal - Gvineja 0:0

Malavi - Zimbabve 2:1 (1:1)

/Mango 43, 58 - Vadi 38/

GRUPA C

Petak

Maroko - Komorska Ostrva 2:0 (1:0)

/Amalah 16, Abuklal 89/

20.00: (4,20) Gabon (3,10) Gana (2,15)



tagovi

Kup afričkih nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara