Đuzepe Marota (Reuters)
Đuzepe Marota (Reuters)

Marotin redosled: Danas Gosens, sutra Kaisedo, na leto Onana, Skamaka, Fratezi, Dibala…

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.01.22. | 11:47

Nerzauri su preživeli duboke rezove i iz svega izašli jači

Kada je Inter letos ostao bez trenera Antonija Kontea i morao da finansijski žrtvuje ponajbolje igrače Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija, retki su smeli da se zakunu da to nije bio korak unazad. 

Šest meseci kasnije, ispostavilo se da je Inter još jači, da ja napravio korak unapred i da je spremio još poteza koji će ga ojačati. Direktor Đuzepe Marota vuče poteze korak ispred svih u italijanskom fudbalu. Kao kada je podizao Juventusovu imperiju koja je počela da se ruši kada je on otišao u Inter.

Izabrane vesti

Sjajni nemački levi bek Robin Gosens stiže iz Atalante. U pitanju je besplatna pozajmica ali na leto sledi obavezan otkup ugovora za 22.000.000 evra plus 3.000.000 lako ostvarivih bonusa i 2.000.000 evra bonusa vezanih za timske rezultate. Igrač je prihvatio ugovor do leta 2026. vredan 2.500.000 evra po sezoni. A podsetimo da mu je Njukasl nudio 3.500.000 po sezoni na tri i po godine i da je bio spreman da Atalanti plati blizu 30.000.000 evra. Ipak, nije isto kada zovu Inter i Njukasl…

Gosens je jutros stigao na lekarske preglede u Milano i do kraja dana ili najkasnije sutra će biti predstavljen kao kapitalno pojačanje Intera. Reč je o najefikasnijem beku italijanskog fudbala i jednom od najboljih u Evropi za sistem 3-5-2 koji forsira Simone Inzagi. Inače, Inzagi neće još mesec dana moći da računa na njega jer je od kraja septembra van terena zbog povrede mišića ali to nije problem. Nemac je svakako kaparisan da bi se uigrao do sledećeg leta. Do tada levi bok uspešno pokriva hrvatski veteran Ivan Perišić. Njemu na leto ističe ugovor sa Nerazurima i male su šanse da će biti produžen. Hrvat traži više od aktuelnih 5.000.000 evra godišnje, dok je naredba Interovog gazde Stivena Džanga da se igračima za produžetke ugovora nude redukovane sume novca.

Posle Gosensa, Inter bi trebalo da ozvaniči i dolazak ekvadorskog napadača Felipe Kaiseda iz Đenove. On je želja Simone Inzagija pošto su imali sjajnu saradnju u Laciju. Ekvadorac je tada imao ulogu džokera sa klupe i odrađivao ju je perfektno. A baš tu ulogu mu je Inzagi namenio i u Interu pored Džeka, Martineza, Sančeza, Koree

Kaisedo stiže samo na šestomesečnu pozajmicu kao privremeno rešenje. A onda će Inter da dovede neku pravu “devetku” koja će biti dugoročno rešenje. Svi na Apeninima su ubeđeni da će to biti Đanluka Skamaka iz Sasuola. Snažni Italijan je posle Dušana Vlahovića najveći potencijal među napadačima na Čizmi a ne košta baš toliko kao Srbin. Inter se nada da bi mogao da ga dobije za oko 40.000.000 evra. Možda i jeftinije ako ga uzme u paketu sa saigračem Davideom Fratezijem koji bi mogao da uskoči na mesto Vidala ili Vesina kojima ističu ugovori.

A podsetimo da je Inter za leto dogovorio i pojačanje na golu. Kao slobodan igrač iz Ajaksa stiže Andre Onana koji će se prvu sezonu verovatno menjati sa Samirom Handanovićem a onda ga verovatno naslediti kada Slovenac ode u penziju. Ni tu nije kraj. Morati je na nišanu i Paulo Dibala kojeg je i doveo u Juventus. Već mu je spremio ugovor za leto bolji od onoga koja mu nudi Juventus za produžetak. 


tagovi

Đanluka SkamakaDavide FrateziĐuzepe MarotaFelipe KaisedoAndre OnanaPaulo DibalaZimski prelazni rok 2022Robin Gosens

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara