Mašović i Račić (©MN Press)
Mašović i Račić (©MN Press)

Mašović sabira pobede u dresu Srbije, Račić žali što propušta Oslo

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 09:42

Obojica oduševljeni atmosferom koju su napravila deca na tribinama

Dobila je reprezentacija Srbije još jednog kandidata za put u Katar. Štoper Erhan Mašović je odigrao, pogotovo u drugom poluvremenu, sasvim korektnu utakmicu protiv Švedske i time poslao poruku selektoru Draganu Stojkoviću da kada bude krojio spisak za Mundijal, pomisli i na njega.

Mašoviću je ovo bila druga utakmica u dresu reprezentacije Srbije i druga pobeda.

Izabrane vesti

Moj drugi meč za reprezentaciju i druga pobeda od tri ili četiri gola razlike. Zaista sjajan utisak, odigrali smo odličnu utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu. Kontrolisali smo situaciju, nismo im dali previše loptu i prilike da nešto kreiraju. Čak i kada bi počeli da igraju, stajali smo kompaktno“, rezimirao je Mašović meč sa Šveđanima.

Iako je igrao u liniji sa drugim igračima u odnosu na prethodnu utakmicu, Mašović kaže da mu to nije bio problem.

"Dosta dobro smo se uklopili. Babića znam iz mlade reprezentacije, sa Mitrovićem sam odigrao meč na prošlom okupljanjem reprezentacije protiv Slovenije. Sa dobrim igračima nije teško da se uklopiš. Tako da, dobro smo se razumeli, komunicirali na terenu“.

Fudbalera Bohuma je posebno oduševila atmosfera koju su napravili devojčice i dečaci na tribinama.

Stvarno predivan osećaj. Nisam očekivao da će doći u tako velikom broju, ali sam im zahvalan što su došli da nas podrže“, rekao je Mašović.

Ambijent je bio i jedan od najjačih utisaka veziste Uroša Račića.

Ovo smo već imali jednom prilikom, ali bih pohvalio svu decu, zahvalio bih se što su došli u ovako velikom broju. Drago mi je što smo usrećili tu istu decu, što su mogli da odu kući sa pobedom. Ovaj događaj je nešto veliko za njih, da pamte kao trijumf reprezentacije Srbije“, istakao je Račić.

Ni on, kao ni Sergej Milinković-Savić, neće biti na raspolaganju selektoru Stojkoviću za Oslo zbog dobijenog kartona.

Dobio sam žuti karton na veliku glupost. Odskočila je lopta u poslednjem momentu, hteo sam da je unesem, šutnem ili promenim stranu, igrač je već išao u mene klizećim startom i bukvalno sam poskočio i stao njemu na nogu. I Sergej je imao žuti karton, ali ja sam morao da se čuvam, jako mi je krivo, možda bih dobio i više minuta, ali nadam se da će ekipa i bez mene i Serđa doći do rezultata“, poručio je Račić.



 


tagovi

Erhan MašovićDragan Stojković PiksiUroš Račić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara