Maštaju o Halandu i Vlahoviću, a nemaju ni za Jusufa Demira

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 00:31

Barselona traži od Rapida da klauzula o otkupu mladog Austrijanca bude izbačena iz ugovora...

Maštaju katalonski mediji o velikim poslovima Barselone tokom predstojeće zime i na leto. Maštaju, spekulišu, preko svojih novinskih stubaca "dovode" trenutno najtraženije igrače sveta poput Erlinga Halanda ili Dušana Vlahovića (i to nije ništa neobično, klub poput Barse mora tako da funkcioniše, da bude prisutan svakodnevno u medijima), međutim realnost je radikalno drukčija i kaže: kasa na Nou Kampu prazna je do te mere da Đoan Laporta ne može da finansira čak ni jedan od prvih poslova koji je sam ratifikovao letos.

U pitanju je slučaj Jusuf Demir. Tinejdžer iz bečkog Rapida doveden je kao jedan od najvećih talenata u Evropi. Trijumfalno su se Katalonci tokom jula hvalili kako su ugrabili ovog momka ispred nosa Bajernu i Dortmundu, te mančesterskim rivalima, ali evo samo šest meseci kasnije moraju da priznaju - poraz.

Izabrane vesti

Naime, Barsa je prilikom pozajmice Demira platila 500.000 evra Rapidu i pristala da se klauzula o otkupu automatski aktivira kada mladi reprezentativac Austrije odigra desetu utakmicu za prvi tim. Tog momenta Španci bi postali obavezni da klubu iz Beča isplate obeštećenje od 10.000.000 evra i potpišu višegodišnji ugovor sa Jusufom Demirom.

Nekoliko dana uoči Nove godine situacija je sledeća: Demir na kontu ima devet nastupa i Laporta je kontaktirao Rapid kako bi zamolio da se pomenuta klauzula izbaci iz ugovora. Razlog? Katalonci nemaju raspoloživih 10.000.000, a kane da Demira koriste do kraja sezone. Odgovor Austrijanaca nije poznat (za sada), no jeste naredni korak Barselone - ukoliko Rapid ne pristane na aneks ugovora Jusuf Demir neće videti teren do kraja sezone.

Nemački Skaj piše da ovu situaciju pokušavaju da iskoriste pojedini bundesligaši. Postoji opcija da Rapid zatraži prekid pozajmice, vrati svog igrača i onda pokuša da ga proda Nemcima. Tu je i mogućnost da Demir drugi deo sezone odigra u Rapidu, pa da se na leto ponovo nađe na tržištu. Austrijancima se ne žuri pošto sa velikim biserom imaju ugovor još punih godinu i po dana.


tagovi

ĆaviJusuf Demir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara