Stjepanović (©Starsport)
Stjepanović (©Starsport)

Mateja Stjepanović počinje derbi posle 113 minuta u prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.12.23. | 09:46

Šansa talentovanom vezistu, usled povreda Kanutea i Šćekića

Biće promene u Partizanovom timu za 171. večiti derbi. Prinudne. Na poziciji zadnjeg veznog pojaviće se – Mateja Stjepanović.

U pitanju je kapiten omladinske selekcije kluba iz Humske, predvodnik generacije koja je obezbedila zimovanje u Evropi, pošto je u UEFA Ligi mladih eliminisala rumunsku Univerzitatetu iz Krajove i moldavski Šerif. Talentovan dečak koga je šira javnost jedva stigla da upozna, sad će na najveću scenu srpskog fudbala, na megdan Crvenoj zvezdi u utakmici vrednoj zvanja jesenjeg prvaka.

Izabrane vesti

Do pre samo devet dana ni sam Stjepanović nije mogao da zamisli takav scenario. Onda se na gostovanju u Nišu povredio Frank Kanute i pošto nije uspeo da se oporavi to je bio prvi problem sa kojim se suočio trener Igor Duljaj. Logika je sugerisala da Senegalca odmeni Aleksandar Šćekić, pogotovo ako se zna da je Crnogorac u prethodnom mandatu najbolje mečeve igrao baš protiv večitog rivala, međutim, ispostavilo se da je bol u predelu kolena izbacio i Šćekića iz konkurencije. Zato – Stjepanović.

Tek drugi put u seniorskoj karijeri u ulozi startera na susretu Mozzart Bet Superlige. Prvi je bio pre nekoliko dana protiv kragujevačkog Radničkog. Protiv iste ekipe, samo na stadionu „Čika Dača“ zabeležio je premijernu asistenciju u karijeri. Zbirno je odigrao 113 minuta u prvenstvu. Plus poluvreme u završnom kolu prethodnog plej-ofa kad je naspram Parnog valjka bio Voždovac. I sad – derbi.

Šansa karijere za jednog od najmlađih u timu. Da pokaže šta zna. Kao što je napadač Dušan Jovanović golom pokazao čim je ušao protiv Grafičara. Ujedno, imajući u vidu manjak iskustva i značaj meča, veliki rizik stručnog štaba. Samo, što bi rekao Del Boj, ko rizikuje – profitira.

Tako će crno-beli imati dvojicu bonusa i čak sedam derbi debitanata ove srede (18 časova, TV Arena Premium 1) i projektovani sastav za 171. večiti derbi trebalo bi da izgleda ovako: A. Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Stjepanović, Belić – Kalulu, Natho, Zahid – Saldanja.


 


 


 



tagovi

Mateja StjepanovićFK Partizan171. Večiti derbiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara