Foto: Starsport
Foto: Starsport

Matić: Srbija je došla po tri boda, ali Azerbejdžan igra kod kuće

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 14:37

Vezni fudbaler Karabaga prednost pred sutrašnji meč daje Orlovima

Duel Azerbejdžana i Srbije u oba tabora je okarakterisan kao veoma važan za dalji rasplet u Grupi A, s obzirom na to da bi Srbija pobedom nastavila trku sa Portugalijom za lidersko mesto, dok je domaćin u potrazi za prvim bodovima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kao takav, susret u Bakuu zakazan za 18 časova privlači veliku pažnju javnosti u obe države, a u želji da saznaju što više o timu Srbije azerbejdžanski mediji su kontaktirali Uroša Matića koji je za Azerisport govorio o sutrašnjoj utakmici.

Izabrane vesti

"Otkako je novi selektor Đani de Bjazi došao u reprezentaciju Azerbejdžana, oni su više fokusirani na odbranu. U meču sa Portugalom izgledali su organizovano, igrali su kompaktno. Srbiju očekuje težak posao na sutrašnjem susretu", izjavio je Matić.

Vezni fudbaler Karabaga nije štedeo reči hvale kako za saigrače u klubu tako ni za Orlove.

"Znam fudbalere reprezentacije Azerbejdžana koji igraju u Karabagu i prilično su kvalitetni. Što se tiče Srbije, ona je nesumnjivo favorit. Imaju mnogo kreativnih igrača poput Dušana Tadića, brzih kao Filip Kostić i jakih poput Aleksandra Mitrovića. Ovo je mlada i energična ekipa koja je u Baku došla po tri boda. Orlovi su favoriti, ali Azerbejdžan igra kod kuće. Biće mi zanimljivo da gledam utakmicu između moje zemlje i mojih saigrača iz Karabaga", istakao je Matić.

Mlađi brat fudbalera Mančester Junajteda i doskorašnjeg reprezentativca Nemanje Matića u julu prethodne godine stigao je u Azerbejdžan iz Kopenhagena, a za novi tim od letos je upisao 23 utakmice uz po jedan gol u kvalifikacijama za Ligu šampiona i grupnoj fazi Lige Evrope. Matić je prilikom ranijih okupljanja nacionalnog tima imao čast da se nađe među Orlovima, ali nije zabeležio zvanične minute za Srbiju.



tagovi

Uroš Matićreprezentacija Azerbejdžana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara