Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Mbape: Tražio sam da napustim PSŽ ovog leta, osetio sam se kao lopov

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 13:18

Namera Francuza bila da omogući klubu da zaradi novac koji će uložiti u adekvatne zamene

Proteklo leto izrodilo je jednu od najluđih završnica u istoriji prelaznih rokova, a među glavnim protagonistima našao se Kilijan Mbape. Momka kojem ugovor ističe za manje od godinu dana Real Madrid je tako žarko želeo, ali su na put transferu stali čelnici Pari Sen Žermena koji su odbijali ponudu za ponudom i na kraju smatrali da je i 200.000.000 evra malo za reprezentativca Francuske. Da su se precenili, de fakto jesu i sada trpe realan rizik da mladi napadač na kraju sezone napusti Park Prinčeva bez obeštećenja.

Delić Mbapeovog intervjuaa za Radio Monte Carlo, koji će u celosti biti dostupan već sutra, isplivao je na videlo i ozbiljno sugeriše da će novi pokušaji Parižana da produže ugovor sa njim biti misaona imenica.

Izabrane vesti

"Tražio sam od PSŽ-a da me pusti da odem, jer u situaciji u kojoj nisam želeo da produžim ugovor, namera mi je bila da omogućim klubu da dobije novac od transfera koji će moći da uloži u kvalitetne zamene. Klub mi je dao mnogo, kroz četiri godine boravka u Parizu uvek sam bio srećan kao što sam i trenutno. Na vreme sam rekao da ne želim da produžim ugovor kako bi klub mogao da reaguje. Osetio sam se kao lopov kada su iz kluba rekli da sam tražio da odem poslednje nedelje avgusta jer to nije istina. Obavestio sam ih ranije, u julu mesecu.

Takođe, Mbape je rekao da nije istina da je odbio sedam ponuda za produžetak saradnje.

Želeo sam da svi izađu iz ove situacije jači, da pružimo jedni drugima ruku i zahvalimo se na dobrom poslu koji smo obavili. Takođe sam rekao, ako ne želite da odem, onda ću ostati", ispričao je Mbape.

Šta su tačno čelnici najbogatijeg kluba na planeti imali u glavi kada su odbili Realovih 200.000.000, nije baš sasvim jasno. Za sada nema ama baš nikavih nagoveštaja da će uspeti da spreče Mbapeov odlazak koji u njihovu kasu neće uneti ni cent.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara