Navijači Dinama iz Drezdena (©AFP)
Navijači Dinama iz Drezdena (©AFP)

Meč odluke - u Cvajti ima mesta samo za Kajzerslautern ili Dinamo Drezden

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.22. | 13:59

Posle 0:0 u prvom meču baraža za popunu drugog ranga nemačkog šampionata, revanš je na programu u utorak od 20.30 časova

Prvi meč između Kajzerslauterna i Dinama iz Drezdena pre četiri dana na stadionu „Fric Valter“ doneo nam je oprezan fudbal, bez previše šansi, okončan 0:0. Verovatno nas sličan meč očekuje i večeras od 20.30 časova, kada je na programu revanš meč baraža za popunu Cvajte, jer ulog je zaista ogroman.

Trećeligaš Kajzerslautern je bio bolji pred svojom publikom, ono malo prilika koje je imao je on stvorio. Da su Terens Bojd i Keni Prins Redondo bili precizniji, mnogo bi veća bila šansa da gledamo Kajzerslautern posle četiri sezone u Cvajti. Međutim, nekada stabilnog bundesligaša sada očekuje znatno teži posao, jer Dinamo je domaćin i imaće ogromnu podršku na tribinama.

Izabrane vesti

Kapiten Dinama Tim Kniping svestanje da je pred njegovom ekipom najvažniji meč u sezoni. Tribine stadiona „Rudolf Harbig“ su rasprodate.

Radujem se paklu našeg stadiona. Posle prve utakmice smo se osećali kao moralni pobednici, jer posle dugog niza mečeva na kojima nismo pobedili uspeh je što smo ostali da stojimo ponosno pred 50.000 vatrenih navijača na Becenbergu. Osećaj kao da smo pobedili“, kazao je Kniping.

20.30: (2,55) Dinamo Drezden (3,10) Kajzerslautern (2,90)

Koliko je ovo važna utakmica, bez obzira na to što je reč o nižem rangu, pokazuje i odluka FS Nemačke da delegira Danijela Ziberta da sudi ovaj meč. Reč je o najprestižnijem aktivnom nemačkom arbitru, jedinom iz te zemlje koji će se naći na predstojećem Svetskom prvenstuv u Kataru. Ove sezone je on delio pravdu na 16 mečeva u Bundesligi i pet u Ligi šampiona.

Dinamo je slabo igrao tokom prolećne polusezone pred svojim navijačima. Nije ostvario nijednu pobedu u takmičarskim mečevima, zbog čega uostalom i jeste prinuđen da igra u plej-autu.

Kajzerslautern kao gost ima samo dve pobede na poslednjih sedam mečeva u trećem rangu. Porazi od Vehena i Viktorije iz Kelna direktno su ga koštali direktne promocije. Trećeligaš je u Drezdenu poslednji put igrao krajem januara prošle godine, kada je Dinamo slavio sa 4:3.

Ko večeras pobedi, igraće u Cvajti. Od trećeligaša tamo su se plasirali Magdeburg i Ajntraht iz Braunšvajga, koji će da popune mesta Auea i prošlogodišnjeg pobednika baraža, Ingolštata. Podsetimo, iz Bundeslige su ispali Arminija iz Bilefelda i Grojter Firt, dok su se u elitu vratili Šalke i Verder Bremen.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

NEMAČKA 2, BARAŽ – FINALE (REVANŠ)

Utorak

20.30: (2,55) Dinamo Drezden (3,10) Kajzerslautern (2,90)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Bundesliga 2CvajtaDinamo DrezdenKajzerslautern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara