Meč otkazan! Igrači PSŽ-a i Bašakšehira otišli s terena zbog sudije rasiste

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.12.20. | 21:35

Demba Ba pobesneo

Scena kakva nikada do sada nije viđena u Ligi šampiona! Fudbaleri Pari Sen Žermena i Bašakšehira su usred utakmice napustili teren!

Neviđeni skandal se desio tokom utakmice, kada je četvrti sudija, Rumun Sebastijan Koltesku, nazvao Dembu Ba, napadača Bašakšehira, “crnim tipom”. To je toliko razbesnelo igrače oba tima, kao i stručne štabove, pogotovo Pjera Veba, pomoćnika u istanbulskom klubu, da su se ostrvili na arbitra optužujući ga da je rasista.

Izabrane vesti

Vebo je potpuno gnevan pojurio ka sudiji i vikao:

"Zašto si mi rekao "negro" (crnac)? Zašto "negro?"

Drugi izvori kažu da je u tom ključnom trenutku pola klupe Bašakšehira skočilo da se buni zbog nedosuđenog prekršaja, a da je četvrti sudija rekao glavom Hateganu: "Izbaci crnca".

Uglavnom, da se ne bi sve završilo samo na rečima, turski sastav je prvo izašao sa terena u 24. minutu, a solidarisali su se i fudbaleri Pari Sen Žermena, te je teren Parka Prinčeva ostao prazan.

Utakmica je prekinuta, bila je objavljena informacija da će biti nastavljena u 22 časa, a četvrtog sudiju zameniće arbitar iz VAR sobe. Ali, ni 20 minuta nakon tog termina igrača nije bilo na terenu.

Štaviše, oko 22:40 stigla je informacija sa lica mesta sa Bašakšehir ne želi da nastavi utakmicu, da su zvanična lica pokupila stvari sa terena i da je UEFA proglasila utakmicu zvanično prekinutom.

U svakom slučaju, nezapamćena bruka...



tagovi

Pari Sen ŽermenBašakšehirLiga šampionarasizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara