Andre Pjer Žinjak (Reuters)
Andre Pjer Žinjak (Reuters)

Mećava meksičkih Tigrova oduvala Građane Njujorka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 06:57

Žinjak i saigrači postigli četiri gola iz šest pokušaja i ukupnim rezultatom 5:0 obezbedili plasman u polufinale Konkakaf Lige šampiona

Olimpija se posle martovske pobede nad Montrealom, porazom u revanšu plasirala u polufinale Konkakaf Lige šampiona. Meksički Tigres je odabrao nešto drugačiji put. Na neutralnom terenu u Orlandu trebalo je da sačuva prednost od 1:0 iz prvog meča protiv Njujork Sitija. Ali Andre Pjer Žinjak i družina su radili sve samo nisu igrali defanzivno. Epilog je čas fudbala Građanima iz Velike jabuke koji kao da su pred očima imali film koji je neko ubrzao bar za 50 posto - 4:0.

Suva dominacija meksičkog tima izražena je kroz konačnih 5:0 u dvomeču. Večeras su izabranici Rikarda Feretija radili protivniku šta god su poželeli. Idejni tvorac završnih radova pre plasmana među najbolja četiri tima i zakazivanja okršaja sa Olimpijom iz Hondurasa bio je Kolumbijac Luis Kinjonez. Kolumbijac koji u CV-ju ima samo jedan nastup za državni tim zaokružio je perfektno izdanje het-trikom asistencija. Prva je išla na glavu Andre Pjeru Žinjaku, a Francuz je u svom stilu trznuo za vođstvo i svoj ukupno 11 pogodak od kada igra u ovom takmičenju. Tako je iza sebe ostavio Alvara Saborija, Raula Navu, Edgara Beniteza, Hendrika Ruiza, odnosno Enera Valensiju i postao jedan od desetorice najboljih strelaca u istoriji Konkakaf Lige šampiona.

Izabrane vesti

Drugom golu prethodilo je malo majstorstvo Leonarda Fernandeza. Urugvajac je iskoristio pas spoljnom Kinonjeza i petom prosledio loptu u mrežu. Do kraja su još rešetali Karioka i Akino, za najubedljiviji trijumf meksičkog tima u svim takmičenjima još od oktobra 2019. godine, odnosno posle 46 utakmica.

Pompezno su Tigrovi najavili plasman u polufinale. Ukoliko budu na sličnom nivou kao večeras, sa vrhunskih procentom realizacije, pošto su postigli četiri gola iz šest udaraca, Olimpiji se ne piše dobro.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Olimpija - Montreal Impekt 0:1 (0:0) /prvi meč 2:1/

/Sejdić 53/

Tigres - Njujork Siti 4:0 (1:0) /prvi meč 1:0/

/Žinjak 30, Fernandez 49, Karioka 64, Akino 82/

Četvrtak

02.00: (3.25) Atlanta Junajted (3.40) Amerika (2.10) /prvi meč 0:3/

04.30: (2.75) Los Anđeles FC (3.30) Kruz Azul (2.40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Njujork SitiTigresAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara