"Medojević"
"Medojević"

Medojević za MOZZART Sport: Čeka me operacija, ukloniće mi deo petne kosti...

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.16. | 14:17

Našeg internacionalca čeka pauza do pola godine

MedojevićPrvo Mijat Gaćinović, a sada i Slobodan Medojević. Bivše fudbalere Vojvodine poterala je loša sreća u Ajntrahtu. Medojević nažalost će morati na operaciju Ahilove tetive desne noge potvrdio je srpski internacionalac MOZZART Sportu. On ističe da očekuje da će se vratiti na teren za oko četiri do šest meseci.

Medojević je već pre oko godinu dana počeo da oseća bol u tom predelu, a posle utakmice protiv Borusuje iz Menhengladbaha nije mogao ni da se osloni na nogu. Doktori su se izjasnili, moraće "pod nož".
"Imao sam problema na toj desnoj Ahilovoj tetivi pre oko godinu dana, osećao sam bol. Tu je bio jedan veliki edem na kosti, mađutim tetiva je bila u redu pa sam u zadnjih šest meseci igrao bez problema. Nisam osećao bol. Ipak, pred meč sa Borusijom Menhengladbah sam ga osetio, a posle utakmice nisam mogao da se oslonim na nogu", kaže Medojević u razgovoru za naš sajt.

Izabrane vesti

Naravno, sledeći korak bila je magnetna rezonanca.
"Odradio sam pregled i rečeno mi je da mi je tetiva na pripoju pokidana nekih 20-30 odsto i da je najbolje rešenje da se to reši - operacija. Treba da se ukloni jedan deo petne kosti i da se tetiva rekonstruiše putem operacije. Još razmišljam gde ću je obaviti, dvoumim se između Švajcarske i Finske. Čujem se sa doktorima, konačnu odluku ću doneti za dan-dva, neizvesnost me ubija. Kod ovakvih povreda u pitanju je duga pauza, od četiri do šest meseci", iskren je Medojević u ne baš jednostavnom momentu po njegovu karijeru.

On je do sada u sezoni odigrao 14 utakmica u Bundesligi, jednako koliko i prošle sezone. Postigao je i jedan gol, ali ističe da je mogao da ima i veću minutažu.
"Mislim da sam zaslužio više da igram. Svojim partijama sam prilično zadovoljan, siguran sam da bi to kod novog trenera Nika Kovača bilo još mnogo bolje. Ali eto, ovaj peh me je zadesio tako da sad moram da se koncentrišem da sve što pre prođe, a potom mi je oporavak prioritet", kaže Medojević.

Slobodan ne krije zadovoljstvo novim trenerom.
"Stvarno je u pitanju odličan trener i pre svega odličan čovek. Jako ceni rad i disciplinu, tako da se nadam da će nam on pomoći do kraja sezone da izborimo opstanak. Nadam se i da će se Mijat što pre oporaviti od mononukleoze i da će biti spreman za zadnjih par kola Bundeslige", zaključio je Medojević.

Medojević je u karijeri igrao za Vojvodinu (2007-2011), Volfzburg (2012-2014), a od 2014. godine je u Frankfurtu.

Nastupao je za mlađe kategorije reprezentacije Srbije, a upisao je i 18 nastupa za mladu reprezentaciju u periodu od 2009. do 2012. godine.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Slobodan MedojevićNemackaEvropaAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara