(Reuters)
(Reuters)

„Medved“ provocirao svoje navijače, Ortegina bomba zaustavila River

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 04:42

Velez u dva navrata nadoknadio gol minusa i izborio remi

Iako je u jednom trenutku sezone delovalo da će se River Plejt prošetati do titule šampiona Argentine, izgleda da to neće biti baš tako. Kao da je četa Martina Demikelisa premašila vrhunac forme...

Velez koji igra slabo ove sezone je uspeo na svom terenu da zaustavi lidera, izbori remi 2:2 i da da ostavi šampionsku trku otvorenom uprkos porazu San Lorenca.

Izabrane vesti

Imao je River dva puta vođstvo na Amlfitaniju, bio blizu pobede ali nije sačuvao prednost i morao je da se zadovolji bodom.

Iako je Demikelis krenuo sa nešto opreznijom varijantom i usamljenim Migelom Borhom u špicu, River je dominirao na početku meča i posle nekoliko solidnih pokušaja zasluženo poveo u u 26. minutu. Paragvajac Rohas je nakon kornera iz dva pokušaja uspeo da matira golmana Veleza.

Ali Riverov bivši napadač Lukas Prato je na početku drugog poluvremena odgovorio na kritike Velezovih navijača u poslednje vreme. Popularni „Medved“ je zatresao mrežu nakon akcije Kabrere i Ordonjeza i potom stavio prst na uši pred simpatizerima svog kluba.

Uspeo je Demikelis izmenama da prodrma River i opet povrati inicijativu. Delovalo je da će mu jedna od njih doneti pobedu. Mladi napadač Lukas Beltran je u 82. minutu postigao sjajan gol glavom za novo vođstvo Milionera i doveo ih na prag pobede. Gde ih je zaustavio Fransisko Ortega u 87. minutu. Raspalio je po lopti sa 20 metara, Armani je bio zaklonjen i primio gol u svoj ugao.

Nije ni bod loš za River, povećali su prednost u odnosu na San Lorenco ali bi svakako bolji utisak bio da je ta razlika osam umesto šest bodova.



tagovi

River PlejtLukas PratoVelez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara