(©Reuters)
(©Reuters)

Medvedev u velikoj seriji, spakovao u džep treću titulu u 20 dana

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.03.23. | 17:41

Rus u finalu Dubaija pobedio zemljaka Rubljova – 2:0

Kada je pobedio Novaka Đokovića u polufinalu, Danilu Medvedevu se otvorio autoput do titule u Dubaiju.

Takvu šansu Rus nije propustio: u finalu je deklasirao zemljaka Andreja Rubljova i osvojio šampionski trofej – 6:2, 6:2. Ovo je Medvedevu čak treća titula u 2023. godini, po čemu je sada najtrofejniji igrač u sezoni.

Izabrane vesti

Posle Roterdama i Dohe uspeo je Danil Medvedev da osvoji i Dubai. To su tri krune u samo 20 dana! Ujedno, teniser iz Moskve je došao do 18. trofeja u karijeri.

Finale nije bilo mnogo zanimljivo, završeno je za samo sat i devet minuta. Meč je počeo brejkom koji je napravio Medvedev, koji je time stekao osetnu prednost i čuvao je do kraja seta. Štaviše, Danil je na 4:2 ponovo oduzeo servis Rubljovu i lako osvojio prvi deo meča.

Ništa nije bilo drugačije ni u drugom delu. Ravnoteža je trajala do 2:2. A, onda brejk Medvedeva, pa još tri gema u džepu i laganih 2:0 za novu titulu.

Pored trofeja, Danil Medvedev je u Dubaiju osvojio i 500 bodova za ATP listu, pa će od ponedeljka biti šesti na svetu. I Novak Đoković je plasmanom u polufinale popravio bodovni saldo, pa će uvećati prednost u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkarasa na 480 bodova.


tagovi

Danil MedvedevATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara