©Reuters
©Reuters

Megvajer i Lindelef štoperski par Junajteda u narednim nedeljama: Ko nije spreman da pomogne, može da traži drugi klub

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 18:24

Iako Martinez nije pretrpeo povredu Ahilove tetive, od čega se strahovalo, biće van terena od šest do osam nedelja

Duel sa Seviljom i povrede Rafaela Varana i Lisandra Martineza vezale su ruke Eriku ten Hagu pri izboru štoperskog para za naredne izazove te će Mančester Junajted na megdan Notingem Forestu izaći sa alternativnim opcijama u vidu Harija Megvajera i Viktora Lindelefa.

Iako su prve procene najavljivale dužu pauzu i povredu Ahilove tetive argentinskog štopera, kasnijim pregledima ustanovljeno je da je Martinez povredio metatarzalnu kost te ga očekuje pauza od šest do osam nedelja. Ipak, naredne izazove Crveni đavoli će dočekati sa štoperskim parom koji je u prethodnom periodu bio u drugom planu kod holandskog stratega koji je naglasio da kadrovska situacija neće predstavljati izgovor.

Izabrane vesti

"Imamo tim koji čini više od 11 startera, tako da su sada drugi igrači u opticaju. Kada dođe vreme, neophodno je da svako pruži doprinos i da spremno dočeka priliku. To je ono što očekujemo i to je ono što zahtevamo", istakao je Ten Hag i dodao:

"Ako nađete izgovore, to je jer želite da pronađete izgovore i ukoliko imate takav stav morate da tražite drugi klub. Moramo da se prilagodimo i da iskoristimo raspoložive snage".

Ograničena minutaža koju su imali Megvajer i Lindelef u prethodnom periodu nametnuula je pitanje stepena poverenja koji Ten Hag ima u štoperski dvojac.

"Imaju moje veliko poverenje. Oni su pristojni štoperi, to su dokazali u prošlosti. Ove sezone imamo četiri ili pet veoma dobrih centralnih defanzivaca koji mogu da urade posao. Hari je igrao veoma dobro protiv Evertona i Sevilje, a u narednim utakmicama sve je na njemu".

Uprkos izostanku Martineza i Varana, stratega Junajteda dočekale su i pozitivne vesti u lekarskim izveštajima pred nove izazove.

"Imamo dva treninga te ne znam ko će biti spreman od igrača, ali bi moglo da se dogodi da se Skot Mektomini i Luk Šo vratiti u tim. Ali nisam siguran", kazao je Ten Hag i na kraju se osvrnuo na podatak da je njegov tim odigrao već 50 utakmica, 13 više od narednog rivala:

"Više utakmica znači više rutine te smatram da je to prednost. Volimo da igramo. Imamo visoke ambicije i moramo da imamo energije ako želimo da sezona bude uspešna".


tagovi

Mančester JunajtedLisandro MartinezViktor LindelefHari MegvajerRafael Varan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara