Radost igrača Mehelena (©AFP)
Radost igrača Mehelena (©AFP)

Mehelen i Varegem za finale Kupa Belgije

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.02.23. | 11:55

Žuto-crveni u prednosti pred revanš jer su prvi meč na strani dobili sa 2:1

Mehelen i Varegem su dva puta osvajali Kup Belgije, a trenutno su na samo dva koraka do pehara. Startna pozicija za domaćine revanša polufinala je više nego povoljna za žuto-crvene, koji su prvi meč u gostima rešili u svoju korist 2:1. Kao rezultat toga, klub iz Zapadne Flandrije moraće da igra na sve ili ništa da bi se domogao finala.

Trijumf Mehelena u prvom meču početkom meseca bio je podvig jer je Zulte bio potpuno ravnopravan. Trener Mehelena Stiven Defur i njegovi igrači sada mogu da se oslone na vetar u leđa kod kuće. U ligaškom takmičenju žuto-crveni nisu izgubili na svom terenu od sredine oktobra prošle godine. Umesto toga, domaćini su zabeležili pod četiri pobede i remija.

Izabrane vesti

Dok su domaći rezultati veoma stabilni, Mehelen je vidno slabiji u gostima. Zabeležio je čak i drugi najgori rekord u poređenju sa čitavom ligom posle Ostendea, što znači da ga situacija na tabeli i trenutno 13. mestom nimalo ne zadovoljava.

20.45: (2,40) Mehelen (3,40) Varegem (2,95)


Na domaćim susretima četvorostrukog šampiona Belgije - poslednji put 1989. godine - ofanziva je posebno agresivnija. U ligaškim operacijama, na primer, Mehelen u proseku postiže skoro dva gola po utakmici pred svojom publikom (tip tm1 2+, kvota 2,05). Iz tog razloga, utakmice na stadionu AFAS su i ove sezone veoma bogate golovima. U proseku se postigne 3,6 pogodaka, a samo četiri od 14 odigranih domaćih okršaja nisu završile sa najmanje tri gola.

Trener Mehelena Stiven Defur može ponovo da računa na Roba Shofsa. Početkom ovog meseca, kapiten je napravio udarac protiv Šarlroa, što ga je koštalo suspenzije od tri meča.

"Rob ima nešto da ispravi. Video sam ga kako trenira veoma željno i nadam se da je stimulisan. Dobar Shofs znači dobar Mehelen".

Glavni kormilar Varegema Mbaje Leje radio je kao TV ekspert na belgijskoj televiziji i briljirao u toj ulozi. Kao trener, međutim, bivši igrač Zultea je sposoban za razvoj. Njegova prva pozicija na mestu glavnog trenera bila je u Standardu krajem 2020. godine, ali posle manje od godinu dana i stope pobeda od skoro 42 odsto posle 36 utakmica, taj posao je za njega završen.

U Varegemu, gde je 40-godišnjak potpisao ugovor pre sezone, stvari ponovo idu umereno. Polufinalisti Kupa UEFA 1986. su treći od dna u šampionatu Belgije i trenutno bi ispali iz lige. Pored toga, Zulte na pobedu u svim takmičenjima čeka sedam utakmica.


"Još verujemo da možemo da odemo na stadion Kralj Boduen. Naravno da rival ima prednost, ali ne odbacujemo finale Kupa. Nije korisno sada pustiti igrače da se odmore, od utorka do subote ima dovoljno vremena za oporavak. Za moju grupu ovo je bonus utakmica, u kojoj nemamo šta da izgubimo osim da dobijemo", ocenio je Leje.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

KUP BELGIJE - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

20.45: (2,40) Mehelen (3,40) Varegem (2,95), prvi meč 2:1

Četvrtak

20.45: (2,50) Antverpen (3,35) Union Sen Žiloaz (2,80), prvi meč 0:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup BelgijeMehelenVaregem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara