Mejson Grinvud ponovo aktuelan na pijaci: Moglo bi da se pregovara o otkupu, ako ode u drugi klub Hetafe dobija 20 odsto

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 18:24

Klub iz predgrađa Madrida u prednosti, ali ima još zainteresovanih za talentovanog napadača

Mejson Grinvud je u finišu letnjeg prelaznog roka uzburkao strasti na tržištu u priči u kojoj se pominjala i Crvena zvezda, ali je talentovani napadač otišao u Hetafe kako bi oživeo karijeru, koja je bila ozbiljno ugrožena nakon optužbi za seksualno uznemiravanje. Posle svega deluje da je selidba u predgrađe Madrida predstavljala pun pogodak. Grinvud je postigao četiri gola i ostvario tri asistencije na 13 dosadašnjih nastupa, pa bi u zimskom prelaznom roku moglo da se pregovara o njegovom otkupu.

S obzirom na to da deluje da Junajted ne računa na igrača ozbiljnije u budućnosti, Hetafe bi mogao da napravi korak ka otkupu. Kako piše dobro upućeni magazin Atletik, španski klub je svakako na dobitku, s obzirom da je otkriveno da Hetafeu, na osnovu klauzule o pozajmici iz Mančester Junajteda, pripada 20 odsto transfera ukoliko Grinvud ode.

Izabrane vesti

Napadač je ugovorom za Junajted vezan do 2025. godine, uz opciju produžetka saradnje na još godinu dana, ali očigledno na Old Trafordu ne bi imali ništa protiv da se odreknu njegovih usluga već ove zime.

Pre mesec dana španski AS je pisao o tome kako je nekoliko skauta iz Premijer lige otišlo da gleda Grinvuda na delu, iako letos među zainteresovanim klubovima nije bilo onih sa Ostrva. Pored Hetafea i Crvene zvezde, bilo je interesovanja iz Italije i Turske.

Hetafe je napravio pravi potez. Nije platio obeštećenje za pozajmicu, a u slučaju da otkupi igrača platio bi samo 80 odsto obeštećenja, pošto mu onih 20 pripada. Međutim, sada nije bilo govora o iznosu eventualnog transfera.

"Nismo razgovarali o ceni, pričali smo o tome da sagledamo situaciju i da vidimo šta oni predlažu, jer je takođe došlo do promene udela u Mančesteru. Zadovoljni smo sastancima i video konferencijama koje imamo sa njima. Još je prerano razmišljati o produžetku na još jednu sezoni, ili će oni predložiti cenu ili ćemo se mi obavezati na ceo ugovor, jer imamo procenat da otkupimo ostatak", rekao je predsednik Hetafea, Anhel Kores.

Grinvud (21) se na Teatru snova smatrao verovatno najvećim klupskim "proizvodom" još od Markusa Rašforda. Mladi napadač, koji može da pokrije sve pozicije u navali, bio je u klubu od šeste godine, prošao sve kategorije, kako Crvenih đavola, tako i reprezentacije Engleske.

O tome kakva su njegova očekivanja bila u engleskom fudbalu govori i činjenica da je za seniorski tim Gordog albiona debitovao još 2020. godine, u utakmici Lige nacija protiv Islanda. Ipak, zbog pomenutih problema sa zakonom, čitavu prošlu sezonu je proveo van terena. Za prvi tim Junajteda je debitovao još 2018. godine, imao je 129 nastupa za prvi tim u svim takmičenjima i 35 postignutih golova.


tagovi

Mejson Grinvud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara