Mekgregoru prolazi lopta ispod ruke posle udarca Politana sa kreča (©Reuters)
Mekgregoru prolazi lopta ispod ruke posle udarca Politana sa kreča (©Reuters)

Mekgregor odbranio dva udarca sa kreča, ali nije treći - Napoli slomio žilavi Rendžers i slavio na Ajbroksu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.09.22. | 22:56

Sastav iz Glazgova ostao sa igračem manje 56. minutu i tako otvorio rivalu vrata ka pobedi

Držao se Rendžers, bio i ravnopravan rival Napoliju u prvom poluvremenu. Ipak, u drugom je igrao samo jedna tim. Četa Lučana Spaletija je nastavila sa odličnim partijama ove sezone, pa je posle 4:1 protiv Liverpula ubedljivo savladala i škotski tim u grupnoj fazi Lige šampiona - 3:0.

Ključni momenat bio je crveni karton Džejmsa Sendsa u 56. minutu (drugi žuti u samo 180 sekundi), pa iako je Alan Mekregor sačuvao dva pokušaja Pjotra Zjelinskog sa kreča, desetkovani domaćin nije imao šanse protiv zahuktalog rivala u poslednjih pola sata.

Izabrane vesti

Posle dva kola je tako Napoli na čelu Grupe A sa maksimalnim učinkom i gol razlikom 7:1. Slede Liverpul (3:5) i Ajaks (5:2), dok Rendžers još nema bodove, ali ni postignut gol (0:7).

Dobro se držala četa Đovanija van Bronhorsta u prvih 45 minuta. Držala korak za Hvičom Kvarachelijom i drugovima. Mogla i do prendnosti dva puta već u prvih 15 minuta, ali Morelos nije bio dovoljno precizan, dok je odličan pokušaj Skota Arfilda u 13. minutu još boljom intervencijom zaustavio Meret.

Malo je nedostajalo i da domaćin bude u zaustatku već u trećem minutu, kada je Zjelinski pogodio stativu. Postalo je odmah jasno da nas čeka interesantan duel na Ajbroksu.

Mekgregoru je rukavice zagrejao Đovani Simenoe u 18. minutu, a onda je usledio nešto slabiji period igre na obe strane, da bi Kvarachelija u nadoknadi pripretio domaćinu udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je bio zamalo neprecizan.

Otišlo se na odmor sa iznenađujućih 0:0, pošto je itekako bilo prilika da se to promeni. A onda su Sends i Lundstram srušili Simenonea u svom kaznenom prostoru posle samo devet minuta igre u nastavku. Deblji kraj je izvukao Sends, pa je ostavio saigrače na cedilu.

Zjelinski je stavio loptu na kreč, ali ga je Mekgregor pročitao. Odbitak je pokupio Politano i postigao gol, ali uzalud. Iz VAR sobe su sudiji Lahozu sugerisali da pogleda snimak, pa je penal ubrzo ponovljen. Ponovo Poljak preuzima odgovornost, ali Mekgregor ga opet čita! Ništa od prednost na semaforu za Napoli, ali su je zahvaljujući Sendsu dobili u polju. Ubrzo su je iskoristili.

Samo osam minuta kasnije Barišić je rukom zaustavio pokušaj Kvarachelije u kaznenom prostoru tima iz Glazgova, pa je Lahoz ponovo pokazao na kreč. Ovoga puta je loptu uzeo Politano i bio uspešniji od Zjelinskog - 1:0.

Čim su gosti probili led, postalo je jasno da se domaćin neće lepo provesti. U 85. minutu novajlija Đakomo Raspadori postiže pogodak posle duplog pasa sa Oliverom, da bi u sudijskoj nadoknadi tačku stavio rezervista Tangi Ndombele. Bivši igrač Liona i Totenhema je prihvatio povratni pas Zambo Angise i rutinski matirao Mekgregora za konačnih 3:0.

GRUPA A

Utorak

Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)

/Salah 17, Matip 89 - Kudus 27/

Sreda

Rendžers - Napoli 0:3 (0:0)

/Politano 68, Raspadori 85, Ndombele 90+1/



tagovi

Glazgov RendžersRendžersNapoliAlan MekgergorMateo PolitanoTangi NdombeleĐakomo Raspadori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara