©AFP
©AFP

Meksikanci bez milosti prema MLS klubovima: Rondon demolirao Filadelfiju, kraj i za Orlando

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 05:02

Pačuka i Tigres u četvrtfinalu KONKAKAF Čempions kupa

Noć iza nas donela je dve pobede meksičkih klubova nad predstavnicima MLS lige u okviru KONKAKAF Čempions kupa, a posebnu pažnju privukao je debakl Filadelfija Uniona od Pačuke (6:0).

Na krilima Salomona Rondona domaćin je ostvario najubedljiviju pobedu u elitnom takmičenju nekog meksičkog kluba protiv ekipa iz Sjedinjenih Američkih Država u poslednjih 20 godina.

Izabrane vesti

Iskusni venecuelanski golgeter je het-trikom trasirao put do pobede. Prvi put je precizan bio sa bele tačke u 7. minutu i nagovestio da nas očekuje znatno više uzbuđenja nego u prvoj utakmici istih rivala završenoj mirnih mreža. Duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Rondon je udvostručio prednost, a treći put se u strelce upisao u 53. minutu.

Na goleadu saigrača nadovezali su se pogoci Seose u 57. i Idrisija u 63. minutu, dok je konačnih 6:0 potpisao Bautista pet minuta pre kraja susreta.

Bez mnogo poteškoća u četvrtfinale se plasirao i drugi meksički predstavnik, takođe savladavši tim iz MLS lige. Kao i Pačuka, Tigres je revanš na svom terenu dočekao posle 0:0 na strani i rutinski potom savladao Orlando (4:2) za mesto među osam najboljih.

Pogocima Floresa i Žinjaka domaćin je u sedam minuta trasirao susret u željenom smeru, međutim Fakundo Tores je u 24. minutu sa bele tačke postigao gol kojim su gosti očuvali tračak nade. Ipak, sve dileme otklonio je Goriaran golom u 68. minutu.

Samo četiri minuta pošto su poveli 3:1, Tigrovi su ostali sa igračem manje, međutim crveni karton Karioke ih nije sprečio da preko Kordove dodatno uvećaju prednost. Izvesan poraz Orlanda ublažio je u sudijskoj nadoknadi Ojeda, ali gol za 4:2 nije ublažio utisak dominacije meksičkih klubova.


tagovi

KONKAKAF Liga šampionaPačukaFiladelfijaFiladelfija JunionTigresOrlando Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara