Meksikanci plivaju u parama, Monterej odvodi Kanalesa sa Viljamarina - Betisu i do 17.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 11:51

Jednim izlaznim transferom Andalužani će prihodovati dovoljno za nekoliko ulaznih...

Nova era počinje na Benito Viljamarinu. U njoj će Betis biti uskraćen za velikog španskog majstora - Hoakina, ali i Serhija Kanalesa na kome se u proteklih pet godina zasnivala igra kluba iz Andaluzije.

Vreme je da povremeni španski reprezentativac i zamenik kapitena Verdiblankosa prvi put okusi igranje fudbala u inostranstvu. Na izlaznim je vratima, nalazi se pred transferom u Monterej i samo ga birokratija deli od stavljanja potpisa na trogodišnji ugovor vredan 15.000.000 evra neto.

Izabrane vesti

Meksikanci plivaju u parama, sve je češća pojava da igrači iz Evrope preplivaju Atlantik i ostanu sa one sgtrane. Gotovo svaki klub ima bar jednog igrača sa zavidnom karijerom u nekoj od jačih evropskih liga. U Tigresu je Andre Pjer Žinjak, bio je i Florijan Tovan. Napad Montereja predvodi Rohelio Funes Mori, nekadašnji član Benfike, a uskoro će dobiti i adekvatnu podršku, jednog od najboljih kreatora španske Primere.  

Betis i Moneterej imaju načelan dogovor, preostalo je da se utanače sitnice. Ubrzo će papirologija biti sređena, pa će Serhio Kanales napustiti klupske pripreme i krenuti put Meksika. Do tada će uredno trenirati sa saigračima u Engleskoj, gde je doputovao zajedno sa ostatkom tima. Želi momak za koga je Real Madrid svojevremeno Rasingu uplatio 6.000.000 evra da se otisne preko, da prvi put zaigra van Španije, ali ne vrši pritisak.  

Više se žuri odgovornima iz Betisa, nego Serhiju Kanalesu. Od njegovog izlaznog transfera klub će fiksno prihodovati 10.000.000 evra. Kroz bonuse može da mu legne od 5.000.000 do 7.000.000 evra. I ovaj fiksni deo je za prvu ruku dovoljan, kako bi Verdiblankosi mogli da naprave nekoliko ulaznih transfera. A, nalaze se u poodmakloj fazi.  

Mučio se Betis prethodnih prelaznih rokova sa registracijom igrača, morao je da se krpi prodajom Aleksa Morena u Aston Vilu da bi ispoštovao finansijski fer-plej Primere i da mu Tebas ne sedne za vrat, kao Barseloni. Kada Kanalesov transfer bude kompletiran, Andalužani će ući u završne pregovore sa Markom Bartrom oko povratka, kao Rafom Marinom i Aleksom Koljadom.  

Na Benito Viljamarinu su ovoga leta do današnjeg dana parafirali Ajoze Perez, koji je raskrstio sa Lesterom posle ispadanja u Čempionšip, defanzivni vezista Mark Roka i Ektor Beljerin. Desni bek se posle godinu dana vratio u Betis, a za sva pojačanja do sada Betis nije izdvojio ni evro.


tagovi

Serhio KanalesBetisMonterejLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara