Džejmi Meklaren (©Reuters)
Džejmi Meklaren (©Reuters)

Melburn Siti na Meklarenov pogon

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 23:20

Povremeni reprezentativac Australije prvi je strelac lige - samo na četiri poslednja meča dao je sedam golova - i najveća je pretnja lideru Sentral Koust Marinersu

Sezona okrenuta naglavačke. Stanje u A-ligi bitno je drugačije u odnosu na prošlogodišnje izdanje prvenstva Australije. Branilac titule Sidnej, ujedno i najuspešniji kolektiv u prethodnom periodu, nalazi se u sredini tabele, na ivici plej-of zone. Na sve to, fenjeraš Sentral Koust Mariners je ove godine lider. U ponedeljak u ranim jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu tim iz Gosforda ima priliku da uveća prednost, mada ga očekuje ogroman izazov u vidu gostovanja Melburn Sitiju, koji je razgoropađen (09.05).

Sa utakmicom manje u odnosu na drugoplasirani Vestern Sidnej Vonderers - ali i dve više od predstojećeg rivala - Marinersi imaju priliku da steknu šest bodova prednosti, dok su gosti izgradili impresivan niz od četiri pobede u ligi. I kao takvi su vrlo neugodni.

Izabrane vesti

09.05: (1,77) Melburn Siti (3,50) Sentral Koust Mariners (4,40)

Melburn Siti je prethodnog vikenda izborio ubedljivu pobedu protiv Makartura sa 3:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu

Džejmiju Meklarenu i Krejgu Nunu. To je usledilo posle blistavog izdanja i trijumfa sa 6:0 nad gradskim rivalom Melburn Viktorijem. Ukupno posmatrano, momci trenera Patrika Kisnorba sastavili su niz od četiri uzastopne pobede u A-ligi, uz gol-količnik 14:2 i popeli se na peto mesto posle veoma tromog početka sezone.

Uz dva meča manje u odnosu na trećeplasirani Adelajd i tri meča manje od Vestern Sidnej Vonderersa i Makartura na drugom i četvrtom mestu, Građani imaju priliku da se brzo prebace na vrh tabele, a pobedom u ponedeljak izuzetno povećavaju svoje šanse.

Međutim, neće biti lako ni domaćinu, jer mu na noge dolazi iznenađujući lider zahvaljujući impresivnom početku sezone. Za uspeh Sentral Koust Marinersa zaslužan je njihov ubitačan napad, trenutno drugi najuspešniji u A-ligi. Puleni trenera Alena Stajčića, Australijanca srpskih korena, pokupili su bod u svom prethodnom susretu, remiziravši 2:2 kod kuće sa Pertom. U globalu, Marinersi su doživeli samo jedan poraz na sedam poslednjih mečeva.

------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje!

Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz

Happy Monday Bonus.

------------

Melburn Siti će biti bez veznog igrača Ajdena O'Nila, koji je odsutan od druge utakmice u sezoni zbog povrede leđa. Na marginama mu se pridružuje Adrijan Luna, koji je propustio poslednje tri utakmice postigavši dva gola u dosadašnjih šest ligaških nastupa na sredini terena. Džejmi Meklaren će voditi navalnu liniju sa mnogo samopouzdanja u ovoj utakmici, postigavši sedam golova u poslednje četiri ligaške utakmice, uzimajući ukupno 10 golova u sezoni, uz četiri asistencije. Povremeni reprezentativac Kengura prvi je strelac lige.

Jedini odsutni igrač u taboru Sentral Kousta Marinersa trebalo bi da bude centralni bek Luis Miler, koji je bolestan. Met Sajmon će predvoditi napad, pošto je postigao šest ligaških golova do sada u ovoj kampanji.

AUSTRALIJA 1 - 13. KOLO

Petak

Vestern Sidnej Vonderers - Pert Glori 3:0 (1:0)

Subota

Makartur - Vestern Junajted 2:1 (2:1)

Nedelja

Velington Feniks - Brizbejn Roar 1:1 (1:0)

Njukasl - Adelajd 1:4 (0:4)

Ponedeljak

09.05: (1,77) Melburn Siti (3,50) Sentral Koust Mariners (4,40)

Odloženo

Sidnej - Melburn Viktori

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1Sentral Koust MarinersMelburn Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara