Menjaju se izazivači, ali je prvak isti: Slovan odbranio titulu, raduju se Borjan i Čavrić

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.24. | 18:10

Klub iz Bratislave šesti put uzastopno najbolji u Slovačkoj

U Slovačkoj ništa novo. Menjaju se izazivači, ali se prvak zna. Opet je Slovan šampion države. Tim iz Bratislave je već polovinom aprila odbranio naslov, tako što je u petom kolu plej-ofa odigrao 0:0 sa DAC-om iz Dunajske Strede, što mu je bilo dovoljno da proslavi još jednu titulu.

Šestu uzastopnu, ukupno 14. otkako su se Slovačka i Češka razdvojile. Od 2019. niko nije u stanju da ga svrgne sa trona. Pokšavali su DAC, Žilina, Ružomberok, ove sezone drugolasirani je Spartak iz Trnave, ali ima čak 19 bodova manje u odnosu na lidera, što sugeriše da je trka bila neravnopravna.

Izabrane vesti

Velike zasluge za još jedno slavlje pripisuju se Vladimiru Vajsu, 2021. je seo na klupu i ovo je nekadašnjem selektoru Slovačke, koji je vodio i Artmediju u čuvenim dvomeču sa Partizanom 2005, treća titula u nizu.

Značajan uticaj na šampionsko slavlje dala su i nama dobro poznati fudbaleri. Milan Borjan je posle niza uspeha sa Crvenom zvezdom nastavio i u novoj sredini da podiže pehare, a doprineo je tituli tako što je na 12 ligaških utakmica ostao nesavladan. Najbolji strelac ekipe je i dalje Aleksandar Ćavrić, iako se tokom januarskog prelaznog roka preselio u japansku Kašimu na pozajmicu. Prethodno je dao devet golova u prvenstvu (14 računajući sva takmičenja), pa je i te kako ostavio trag u klubu čiji je član od 2016.

Ovo je Čavriću deseti trofej sa Slovanom, osim šest titula ima i četiri Kupa Slovačke.

Na ovaj način, Slovan je osigurao učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, s tim da će morati da kreće od prvog kola.


tagovi

SlovačkaSlovačka 1Slovan BratislavaSlovan BratislavaMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara