Mertensov plan za život posle fudbala: Voleo bih da putujem svetom

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 01:27

Još koja godina i kraj. Odnosno, novi početak...

Dris Mertens nije poput mnogih njegovih kolega. Omaleni Belgijanac koji od 2013. nastupa za Napoli ne razmišlja o tome da po završetku karijere postane trener. Niti da ostane u fudbalu.

Njegov plan je da stavi ranac na leđa, uzme suprugu Ketrin za ruku i krene na put oko sveta.

Izabrane vesti

"Poneka mislim da bih mogao da igram do 40. godine, ali češće razmišljam o tome kako još nemam decu i imam vremena da putujem svetom. Bilo bi lepo otkriti nešto novo", izjavio je 33-godišnji Mertens za belgijske medije.

SUBOTA, 20.45: (5.30) ČEŠKA (3.70) BELGIJA (1.68)

Otkrio je da je prošlog leta bio spreman da napusti Napoli, ali ga je karantin zbog pandemije korona virusa proveden u Napulju, kraj mora, naterao da promeni odluku i ostane u gradu u kom uživa veliku popularnost.

"Kada se povučem iz fudbala živeću u Belgij i provoditi više vremena sa svojim sestrićima, ali pričao sam sa Ket i voleli bismo da zadržimo naš stan u Napulju. Ovde živim kao kralj, mada ne treba mnogo da izgubiš presto. Za sada, uživam u ovoj bajci. Ne plašim se da će popularnost nestati kada prestanem da igram i da će me ljudi zaboraviti".

Dris Mertens je prošao kroz omladinske škole Anderlehta i Genta, ali je seniorski fudbal počeo da igra u bivšem holandskom prvoligašu AGOVV, a nastupao je potom za Utreht, PSV Ajndhoven i od 2013. Napoli, s kojim ima ugovor do leta 2022.

Bez obzira na veliko iskustvo, ne zanima ga da se bavi trenerskim poslom.

"Ne, to je previše stresan posao. Pogledajte trenere, uvek izgledaju umorno", konstatovao je sjajni napadač, najbolji strelac u istoriji Napolija.

-------------------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.


tagovi

Dris MertensNapoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara