(Foto: ©AFP)
(Foto: ©AFP)

Mesi i Di Marija naoštreni za Mundijal: Argentina za poluvreme razbila UAE (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.11.22. | 19:10

Lionel Skaloni izveo gotovo najjači sastav za prijateljsku utakmicu sa azijskom reprezentacijom

Fudbaleri argentinske reprezentacije odradili su generalnu probu pred Mundijal u Kataru. U prijateljskom meču sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima Gaučosi se i nisu poneli baš "prijateljski" pošto su ih deklasirali usred Abu Dabija - 5:0 (4:0).

Nisu Lionela Skalonija uplašile vesti iz drugih tabora o čestim povredama, nije želeo da štedi svoje izabranike, već je protiv 70. reprezentacije na FIFA rang listi izveo praktično najjači sastav kako bi ispitao trenutno stanje u timu.

Izabrane vesti

Odgovor koji je od igrača dobio bio je pozitivan. Lionel Mesi i Anhel Di Marija, najveće uzdanice nacije, bili su poprilično raspoloženi i ponajviše zahvaljujući njima dvojici, Argentinci su već do poluvremena razneli domaćina na delove. Mesi je upisao po gol (pogledajte OVDE) i asistenciju, dok je Di Marija postigao dva (golove pogledajte OVDE i OVDE) i namestio još jedan pogodak. Sve to u periodu od nepunih pola sata (od 17. do 44. minuta) tokom kojeg se u strelce upisao još i Hulijan Alvarez.

Startna postava Argentine: (4-3-3) Martinez - Fojt, Otamendi, Martinez, Akunja - Makalister, Paredes, De Pol - Mesi, Alvarez, Di Marija

Kako su već do poluvremena napunili mrežu rivala, Gaučosi su u nastavku povukli ručnu - do kraja pogodio još samo Hoakin Korea - a Skaloni ukazao priliku još šestorici fudbalera. Huana Fojta nije izvodio iz igre, ostavio ga je na terenu svih 90 minuta, što znači da je spreman za prvu utakmicu grupne faze. Podsetimo, bek Viljareala je dva meseca bio van terena zbog povrede, zbog čega se do poslednjeg trenutka nije znalo hoće li ići na Mundijal. No, jasno je da se u potpunosti oporavio.

Argentini je ovo bila 36 uzastopna utakmica u svim takmičenjima bez poraza i samo joj još dve nedostaju da obori rekord koji drži Italija.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija ArgentineLionel MesiAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara