Jorgos Jakumakis (©MLS)
Jorgos Jakumakis (©MLS)

Mesi izvisio za nagradu "najbolji novajlija" u Americi

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 18:10

Grk Jorgos Jakumakis odneo pobedu ispred argentinskog asa

Prošle sezone u svetu nije bilo boljeg od Lionela Mesija, ali ove u Sjedinjenim Američkim Državama, izgleda, jeste. Samo tri dana pošto je prigrlio svoju osmu Zlatnu loptu, argentinski as je izvisio za novo priznanje - "novajlija godine", koje već deceniju i po dodeljuje američki MLS.

Nagradu je ispred Mesija odneo Jorgos Jakumakis, napadač Atlante koji je dobio čak 45,78 odsto glasova. Mesi je ostao na 27,28, dok je poslednje mesto na podijumu zauzeo Eduard Leven iz Sent Luis Sitija sa 15,44 odsto glasova igrača, klubova i medija.

Izabrane vesti

Jakumakis je u Atlantu stigao u februaru ove godine iz Seltika za 4.000.000 evra i malo je reći da je učinkom opravdao svaki uloženi cent. Naime, visoki grčki centarfor je na 27 utakmica postigao 17 golova, manje jedino od Denisa Buange iz Los Anđeles FK (20), s tim da je njegov prosek od 0,85 golova na svakih 90 minuta najbolji u ligaškom delu sezone.

Pride je postao drugi najbrži igrač u istoriji MLS koji je stigao do dvocifrenog broja golova u šampionatu. Do desetog pogotka stigao je posle svega 766 minuta. Brži od njega bio je jedino Mamadu Dijalo, kojem je bilo potrebno okruglo 750.

Mesi je s druge strane bolje partije pružao u Liga kupu u kojem je na sedam utakmica postigao 10 i namestio još jedan gol, dok je u prvenstvu odigrao tek šest mečeva uz jedan gol i dve asistencije.

Svi dosadašnji osvajači pomenute nagrade su:




tagovi

MLS ligaLionel MesiJorgos Jakumakis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara