Suarez, Mesi, Benzema (©Reuters)
Suarez, Mesi, Benzema (©Reuters)

Mesi se i dalje pita: Ko će prvi kroz cilj i čeka li nas još jedan foto-finiš Primere?

Vreme čitanja: 5min | pon. 22.03.21. | 11:33

Posle pauze sledi nam 10 paklenih kola u prvenstvu Španije

Atletiko Madrid, Barselona ili Real Madrid? Ko će prvi kroz cilj u Primeri?

Četa Dijega Simeonea dugo je na vodećoj poziciji, ali i u padu forme. Za Ronalda Kumana i njegove izabranike titula je jedini način da spasu sezonu posle bolne eliminacije od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona. Zinedin Zidan i Los Blankosi žele odbranu trofeja na domaćoj sceni, ali konstantno gledaju u leđa najvećim rivalima, a čeka ih i klasik sa Liverpulom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Izabrane vesti

Nekako paralelno sa predsedničkim izborima u klubu, raspucao se Lionel Mesi i ponovo počeo da igra nasmejan. Barselona je u poslednja dva kola dala devet gola, a Argentinac predvodi listu strelaca sa 23 pogotka. Četiri više od velikog prijatelja, ali sada i rivala, Luisa Suareza, a šest od Realovog najjačeg aduta ove sezone, Karima Benzeme. Upravo bi od forme njih trojice mogao i da zavisi dalji razvoj događaja...

3. APRIL, 16.15: (1.35) REAL MADRID (4.90) EIBAR (9.50)

Do kraja je ostalo još 10 kola i nema sumnje da ćemo posle reprezentativne pauze, koju će treneri iskoristiti za detaljne analize preostalih rivala i punjenje energije ekipama, gledati uzbudljive utakmice na terenima širom Španije. Za foto-finiš Atletiko ima pol-poziciju, Barsa je druga sa četiri boda manje, a Real treći sa "minus šest". Imaju, dakle, Jorgandžije pravo na kiks, ali im predstoje dva vezana teška gostovanja u Sevilji, a kasnije i na Kamp Nou, pa u Bilbau.

Veliki El Klasiko čeka nas 11. aprila u Madridu, a Barseloni bi mine mogle da budu i Madrigal i Mestalja, dok Real od neugodnih gostovanja ima Bilbao, ali i meč kod kuće sa četvroplasiranom Seviljom.

Evo i kako izgleda kompletan raspored vodeće trojke do kraja Primere: 4. april Barselona – Valjadolid, Sevilja – Atletiko Madrid, Real Madrid - Eibar; 11. april Real Madrid – Barselona, Betis – Atletiko Madrid; 21. april Barselona – Hetafe, Atletiko Madrid – Ueska, Kadiz – Real Madrid; 25. april Viljareal – Barselona, Atletik Bilbao – Atletiko Madrid, Real Madrid - Betis, 28. april Barselona – Granada, Atletiko Madrid – Eibar, Hetafe – Real Madrid; 2. maj Valensija – Barselona, Elče – Atletiko Madrid, Real Madrid - Osasuna; 9. maj Barselona – Atletiko Madrid, Real Madrid - Sevilja; 12. maj Levante – Barselona, Atletiko Madrid – Real Sosijedad, Granada – Real Madrid; 16. maj Barselona – Selta, Atletiko Madrid – Osasuna, Atletik Bilbao – Real Madrid; 23. maj Eibar – Barselona, Valjadolid – Atletiko Madrid, Real Madrid – Viljareal.

4. APRIL, 21.00: (3.10) SEVILJA (2.75) ATLETIKO MADRID (2.70)

Dakle, zaokružite u kalendaru 11. april (Real - Barselona) i 9. maj (Barselona - Atletiko, Real - Sevilja).

Bez obzira na konačni ishod, ova sezona već spada među najuzbudljivije u španskom fudbalu. Nije čest slučaj, posebno ne u novije vreme, da Barselona i Real kaskaju za nekim, ali ove sezone već smo videli mnogo iznenađujućih rezultata. Jasno je to i po pogledu na tabelu. Najveći španski klubovi već imaju po četiri poraza, Real i šest remija, a Barsa jedan manje. I jedni i drugi imali su po tri utakmice bez pobede u domaćem prvenstvu, što je retkost poput Halejeve komete, posebno kada su u pitanju dva poraza.

Atletiko je na duplo manje poraza, uz šest remija, ali su Los Kolčonerosi od februara u devet utakmica imali četiri pobede, četiri remija i poraz.

5. APRIL, 21.00: (1.15) BARSELONA (7.75) VALJADOLID (18.00)

Sve to nagoveštava da pobednik neće biti poznat do samog kraja, što ne bi bio prvi put. Evo podsećanja na neke od najuzbudljivijih šampionskih trka u Primeri...

SEZONA 1993/1994: Barselona 56, Deportivo 56

Četiri kola pre kraja Depor je imao tri boda više od Barselone, a kako se u to vreme pobeda vrednovala dva boda, plavo-belima je bilo dovoljno da savladaju još dva rivala. Međutim, vezali su četiri remija i omogućili Kataloncima da u poslednjem kolu dođu do četvrte titule u nizu zahvaljujući boljem međusobnom učinku. Tragičar je bio Miroslav Đukić, koji je protiv Valensije na 0:0 promašio penal u 90. minutu. Istovremeno, Barsa je kod kuće dvaput gubila od Sevilje, ali i pobedila sa 5:2.

SEZONA 2006/2007: Real Madrid 76, Barselona 76

Barsi je u poslednjem kolu trebala pobeda nad Himnastikom, ali i remi Reala sa Majorkom. Svoj posao su uspešno odradili i pobedili 5:1, dok je na Bernabeu viđena prava drama. Majorka je vodila od 16. minuta golom Fernanda Varele sve do 68, kada je Hose Antonio Rejes postigao prvi od svoja dva gola u pobedi 3:1. U strelce se upisao i Mamadu Dijara, a Real je zbog boljeg međusobnog učinka postao šampion.

SEZONA 2015/16: Barselona 91, Real Madrid 90

Kolo pre kraja Barselon je imala 88, Real 87, Atletiko 85 bodova. Jorgandžije su svoju šansu definitivno prokockale porazom od poslednjeplasiranog Levantea 1:2, dok je Barsa pregazila gradskog rivala Espanjol 5:0, a Real bio bolji od Valensije 3:2. U poslednjem kolu Katalonci nisu dozvolili preokret. Savladali su Granadu 3:0 u gostima, pa je Realova pobeda nad Deportivom u gostima sa 2:0 bila uzaludna.

SEZONA 1991/1992: Barselona 55, R. Madrid 54, A. Madrid 53

Sezona je dobro počela za Atletiko, a još bolje za Real koji je pobedio 12 od 13 utakmica. Nasuprot njima, Barselona je imala već tri poraza u prvih osam kola. Forma se, ipak, preokrenula. Atletiko je počeo da posrće i delovalo je da će Real lagano do cilja. Jorgandžije su, međutim, vezale sedam pobeda u drugom delu sezone, a Barselona je posle lošeg starta u narednih 30 utakmica samo triput izgubila. Atletikove šampionske nade nestale su porazom u gradskom derbiju, u kom je Real preokrenuo sa 1:2 na 3:2. Međutim, Kraljevski klub prosuo je značajne bodove porazom od Ovijeda i remijem sa Osasunom, pa je u poslednje kolo ušao sa bodom više od Barselone, a dva od Atletika. I onda, šok. poraz od Tenerifea u gostima sa 2:3, iako je Real na poluvremenu vodio sa 2:1.Iskoristila je to Barselona i sa rutinskih 2:0 protiv Atletik Bilbaa prva prošla kroz cilj.

SEZONA 1992/1993: Barselona 58, Real 57

Skoro pa kopija se zone pre. Ponovo je Real u poslednje kolo ušao sa bodom više od Barse i ponovo ga je Tenerife koštao titule! Ovaj put, doduše, manje šokantno jer nije bilo preokreta. Već na poluvremenu bilo je 2:0 za domaćine, a Madriđani u nastavku nisu uspeli da nadoknade zaostatak. Za to vreme, Barselona je kod kuće rutinski odradila posao protiv Real Sosijedada - 1:0.

SEZONA 2016/2017: Real Madrid 93, Barselona 90

Priželjkivali su Katalonci kiks najvećeg rivala u poslednjem kolu protiv Malage u gostima, ali im je Kristijano Ronaldo golom već u 2. minutu poručio da se uzalud nadaju. Karim Benzema je u 55. potvrdio pobedu. Iako je Barsa prethodno slavila u El Klasiku 3:2, pet kola pre kraja, poraz upravo od Malage u gostima 0:2, dva kola ranije, bio je koban po tim sa Kamp Noua.

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.


tagovi

PrimeraBarselonaAtletiko MadridReal Madrid

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara