Leo Mesi (Reuters)
Leo Mesi (Reuters)

Mesiju se nije svidelo ali Poketino ima pravo jer gleda ka petromonarhijskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.09.21. | 18:47

Zvezda Pari Sen Žermena obnovila povredu kolena i trener nije hteo da rizikuje

Mnogo prašine se diglo zbog sinoćnje izmene Lionela Mesija na meču njegovog Pari Sen Žermena protiv Liona. Trener Maurisio Poketino je izveo slavnog zemljaka u 76. minutu i uveo Ašrafa Hakimija, a Mesi se tom prilikom nije rukovao sa trenerom i imao je začuđen izraz lica. Nije mu bilo drago zbog izlaska sa terena…

Poketino je kasnije objavio da je preventive radi izveo Mesija jer je argentinski napadač imao bolove u kolenu. Potvrda da je mudro postupio je stigla jutros. Argentinac je preskočio ceo trening zbog bolova u kolenu. Na trening je došao hramljući i proveo ga u mediko bloku na terapijama. Sutra će se posle detaljnijih analiza znati tačan stepen povrede i rok odsustva sa terena.

Izabrane vesti

U pitanju je povreda levog kolena koju je zaradio na nedavnom kvalifikacionom meču između Argentine i Venecuele.

I pored povrede, Mesiju se nije dopalo što ga je trener izvukao iz igre. Jednostavno, nije navikao da ga menjaju i želi da je stalno na terenu. Primera radi, Mesi je u Barseloni započeo 370 ligaških utakmica u startnoj postavi i zamenjen je samo 17 puta. To je samo pet odsto utakmica koje nije završio od prvog do poslednjeg minuta na terenu. U reprezentaciji je na 153 utakmice zamenjen samo 21 put.

Zato je sinož i regovao tako kako je reagovao. Imao je hladan i začuđen izraz lica, sa trenerom je razmenio tek poneku reč i bilo je vidno da nije srećan kada je seo na klupu.

Ali Poketino je gledao širu sliku i nije želeo da rizikuje pogoršanje situacije sa kolenom. Pogotovo što za desetak dana PSŽ očekuje veliki derbi sa Mančester Sitijem u grupnoj fazi Lige šampiona.

Biće to jako bitan okršaj za oba kluba iako je u pitanju samo grupna faza. Mančester Siti je u vlasništvu kraljevske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata, a PSŽ u vlasništvu vrhvonog emira Katara. Ove dve komšijske petromonarhije imaju mnogo toga sličnog i zajedničkog ali su poslednjih godina postali rivali zbog različitih stavova u politici. UAE je najveći saveznik Suadijske Arabije koja je najveći rival Katara na Arabijskom poluostrvu.

Obe države i vladajuće porodice su prebogate što se vidi i po ulaganjima u fudbal poslednjih godina. Potrošili su ogroman novac kupujući igračke i trenerske zvezde ali im je trofej Lige šampiona stalno izmicao. Ove sezone su u najužem krugu favorita za osvajanje uz Bajern i Čelsi.

U eri petro dolara arapskih vlasnika, PSŽ i Mančester Siti su u dva navrata bili rivali u Ligi šampiona. Oba puta su Građani bili uspešniji. U četvrtfinalu 2016. su prošli dalje sa pobedom od 1:0 i remijem 2:2. Prošle sezone su naleteli jedni na drge u polufinalu i opet su Građani bili bolji sa pobedama od 2:0 i 2:1. PSŽ dakle nema pobedu protiv Mančester Sitija, a sa aktuelnim Drim timom očekuje da pokori Evropu i da na tom putu napokon skine skalp Sitiju. Zato je Poketinu potreban Mesi i ne želi da ga rizikuje u prvenstvu u kojem su Sveci apsolutni favorit i imaju kredit i da prospu neke bodove.


tagovi

Lionel MesiMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara