Fudbaleri Metalca (©Starsport)
Fudbaleri Metalca (©Starsport)

Metalac mora da pobedi u Surdulici, Proleteru bi dobar bio i bod u Subotici

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.04.22. | 13:27

Pred nama su poslednja dva meča trećeg kola plej-auta

Gužva je u donjem delu superligaške tabele, ali uoči poslednja dva meča trećeg kola plej-auta nazire se ko će izboriti opstanak u Superligi.

Kolubara je u najboljoj poziciji, Mladost isto ima velike šanse, a ukoliko ovog četvrtka pobede na svojim terenima, Radnik i Spartak napraviće velike korake ka ostvarivanju željenog cilja.

Izabrane vesti

Surduličani od 16 časova igraju protiv poslednjeplasiranog Metalca, kom je pobeda neophodna kako bi zadržao kakvu-takvu nadu, dok Subotičani dočekuju pretposlednji Proleter. Novosađani bi se bodom izjednačili sa Radničkim iz Kragujevca i Novim Pazarom, koji su na mestiam za baraž sa trećeplasiranim i četvrtoplasiranim iz Prve lige, dok plavo-beli iz Gornjeg Milanovca već zaostaju pet bodova za eventualnom drugom šansom.

"Mi smo kao zacrtani cilj imali opstanak u ligi, pogotovu zbog situacije u kojoj smo bili i sada smo negde tu blizu, ali još nije završen posao. Sa te strane nam je utakmica sa Metalcem opet jedna u nizu teških i odlučujućih. Znamo da bi, ako bi uspeli da pobedimo, posao bio završen. Isto tako znamo da ekipa Metalca dolazi sa velikim opterećenjem rezultata jer njima igra samo pobeda, a opet, radi se o timu koji ima kvalitet, koji ima nekoliko pojedinaca i trenera Žižića koji takođe ima dobar kvalitet. Prosto je nejasno kako su se našli u poziciju da su baš oni poslednji na tabeli. Očekuje nas teška utakmica, tvrda, baš kao što su i sve u ovom plej-autu sada: tvrde, oštre, pa čak malo i ružne za gledanje, ali takve su zato što se ekipe grčevito bore za opstanak, ne smeju da preuzmu nikakav rizik, da probaju da igraju bez rizika i kazne neki kiks protivnika", izjavio je trener Radnika Dušan Đorđević uoči duela sa Metalcem.

U prethodna dva duela ove sezone između Radnika i Metalca nije bilo pobednika. U Surdulici je meč završen 0:0, u Gornjem Milanovcu 1:1.

Što se tiče plej-auta, Radnik ima dva remija (Radnički Kragujevac 1:1, Proleter 0:0), a Metalac poraz i remi (Kolubara 0:2, Spartak 1:1).

"Mi na svakoj utakmici idemo na pobedu. Možda nekad utisak na kraju utakmice bude takav da se ekipa nečime zadovoljila. Ne. Od kada sam ja tu na svakoj utakmici idemo na pobedu. Naravno, utakmica sama donese neka dešavanja pa posle razmišljamo da li smo ovde mogli pobediti ili smo mogli izvući neki bolji rezultat. Ne trebamo zaboraviti podatke da su rezultati ovakvi: u 11 utakmica od zimus mi imamo dva poraza, dakle devet utakmica bez poraza i u osam nismo primili gol. To su podaci koji su fantastični i nadam se da ćemo nastaviti u sličnom stilu. Ovu ekipu krasi ogromna disciplina, ogromna defanzivna disiplina gde smo nezgodni za svakog protivnika, tvrdi.....Pokušaćemo da, naravno, probamo svakog da ugozimo. Zasad je bilo tako, negde uspemo, a negde ne", konstatovao je Đorđević.

Kada je reč o komšijskom duelu Spartaka i Proletera, oba puta ove sezone pobeđivali su gosti. U Novom Sadu je bilo 3:0 za Subotičane, a u Subotici 2:1 za Novosađane.

Spartak je u plej-of ušao porazom od Novog Pazara 1:3, pa je odigrao nerešeno sa Metalcem 1:1, dok je Proleter igrao bez golova i protiv Mladosti i protiv Radnika.

"Očekuje nas jako bitna utakmica koja može biti ključna u daljem takmičenju. Moramo ući sa velikom željom i voljom kao i na utakmici u Milanovcu. Raduje me što je ekipa za kratko vreme prihvatila borbeni duh i da kroz određenu problematiku, koju još imamo, pokazala da uz pomoć velike trke i želje možemo doći do bodova. Ispustili smo tri ključne utakmice, protiv zadnjeg na tabeli nismo uspeli da uzmemo ni jedan bod. Potrebni su nam bodovi i da uđemo u seriju dobrih rezultata. Ekipa je prihvatila taktičku disciplinu kao i odnos i pristup na treninzima. Nadam se da ćemo tako nastaviti i osvojiti važne bodove", izjavio je Slavko Petrović, koji je nedavno seo na klupu Spartaka.

SUPERLIGA PLEJ-AUT, 3. KOLO

Utorak

Kolubara - Novi Pazar 1:3 (1:3)

/Filipović 43 - Dimić 1, Jokić 23, Ratković 26/

Mladost Lučani - Radnički Kragujevac 0:0

Četvrtak

16.00: Radnik - Metalac (kvote)

18.05: Spartak - Proleter (kvote)



tagovi

Radnik SurdulicaMetalac Gornji MilanovacSpartak SuboticaProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara