Stadion Metalca (©Starsport)
Stadion Metalca (©Starsport)

Metalac se pokrenuo i ne namerava da stane: Istrpeli smo kritike, dobili pravog trenera i stigli su plodovi

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.23. | 12:25

Veljko Mijailović će sa kapitenskom trakom oko ruke da predvodi Milanovčane protiv Mačve (četvrtak, 15) u zaostaloj utakmici 9. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Jedini tim koji je pobedio OFK Beograd ove sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, Metalac iz Gornjeg Milanovca, ovog četvrtka od 15 časova će pokušati da nastavi seriju dobrih rezultata. U goste mu, u zaostaloj utakmici 9. kola, dolazi Mačva iz Šapca.

Metalac se baš dugo mučio da pronađe pravu formu, jedno vreme je čak proveo i na poslednjoj poziciji na tabeli. Zato je smenjen sa funkcije šefa stručnog štaba Miloš Obradović, na njegovo mesto je došao Vladimir Otašević, a sa čovekom kojem je ovo prvi samostalni trenerski posao došli su mnogo veći uspesi.

Izabrane vesti

Nekadašnji fudbaler Metalca, Spartaka, Radničkog iz Kragujevca, Borca i Javora, a kasnije pomoćni trener u niškom Radničkom i Spartaku, vodio je Milanovčane na pet utakmica. U Kupu Srbije je njegov tim očekivano izgubio od superligaša Radničkog iz Niša, dok je u prvenstvu još uvek bez poraza – po dva remija i pobede.

Najveći uspeh ove sezone definitivno je onaj zabeležen prošle subote. Metalac je kod kuće savladao OFK Beograd sa 2:0, te tako postao prvi klub koji je u ligi zaustavio lidera i gotovo izvesno, budućeg superligaša.


15.00: (2,05) Metalac (2,60) Mačva (4,30)


Pre toga, Otaševićev tim je odigrao 1:1 sa Grafičarom, savladao RFK Novi Sad sa 1:0 i remizirao sa Dubočicom 0:0.

Za nas ta pobeda nad OFK Beogradom nije nikakvo iznenađenje, jer znamo koliko smo naporno radili da dobijemo ovako uigran tim i da se sve kockice slože. Tokom prethodne rezultatske krize smo verovali u sebe i naš kvalitet, trpeli mnogo kritika, ali smo to izdržali i istajali. Dobili smo u međuvremenu pravog trenera, koji odgovara karakteru ove ekipe, sada je samo došlo vreme da plodovi svega toga postanu vidljivi svima. Tri poslednje utakmice nisu se slučajno završile tako kako su se završile, ali mi smo još daleko od gotovog posla. Imamo mnogo da uradimo kako bismo otključali puni kapacitet tima i ne razmišljamo da li je kasno za to ili nije, na nama je da utakmicu po utakmicu budemo najbolji što možemo u datom trenutku”, kazao je za klupski sajt Veljko Mijailović, kapiten Metalca i strelac drugog pogotka protiv Romantičara.

Mačva je trenutno za pet poena ispred Metalca, 10. je na tabeli sa 21 bodom. Seriju od sedam utakmica bez pobede (dva remija i pet poraza) prekinula je u prošlom kolu trijumfom nad Kolubarom.

Mačva je odličan tim, u prvih dvanaest kola samo su jednom poraženi, pa su tek onda ušli u malo duže probleme. Revanširali su se prošlog vikedna Lazarevčanima i sada opet izgledaju kako treba, sigurno ne žele da ih neko ponovo zaustavi. Međutim, i mi smo počeli da se pitamo, pogotovo na našem terenu. Cilj nam je da uspostavimo kontrolu na vreme, baš kao i protiv OFK. Mada mislim da će ovo biti jedna malo drugačija utakmica, ali verujem sa sličnim krajem“, zaključio je Mijailović.


MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – ZAOSTALI MEČEVI 9. KOLA

Utorak

Radnički NB - Mladost 2:2 ()

/Krapuhin 15, Pešukić 62 - Abadžija 20, Živković 32/

Dubočica - Smederavo 2:1 (1:0)

/Đokić 5, Đorđević 87 - Ivić 90+1/


Sreda

Grafičar - Kolubara 1:0 (0:0)

/Mladenović 62/

Jedinstvo - OFK Vršac 1:1 (0:0)

/Karikari 88 - Blagojević 59/

OFK Beograd - Tekstilac 2:0 (0:0)

/Georgijević 56, N. Mituljikić 85/

RFK Novi Sad - Radnički SM 2:2 (2:0)

/Serdar 31, Msanga 44 - Prljević 76, Obuja 90/

Sloboda - Inđija 0:1 (0:1)

/Đorđević 7/


Četvrtak

15.00: (2,05) Metalac (2,60) Mačva (4,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga SrbijeMetalacMetalac Gornji MilanovacMačva Šabac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara