Maroni (©Reuters)
Maroni (©Reuters)

Midtjiland isprobava 4.500.000 evra skupo pojačanje protiv „danskog Čukaričkog“

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.09.21. | 10:53

U 8. kolu Superlige Danske očekuje se da će protiv Nordsjilanda (subota, 18.00) za rivala Crvene zvezde u Ligi Evrope da debituje doskorašnji napadač Atletiko Mineira, Maroni

Nije Midtjiland platio ovog leta 4.500.000 evra Atletiko Mineiru da bi mu Maroni sedeo na klupi. Ovaj 22-godišnji napadač iz Brazila još nije debitovao, strpljivo čekaju Danci da se aklimatizuje na novu zemlju, kako bi što spremniji dočekao Ligu Evrope, gde će jedan od rivala Midtjilandu biti i naša Crvena zvezda. Neće Maroni još u startnu postavu, ali se prema pisanju tamošnjih medija očekuje da svoje prve minute u evropskom fudbalu upiše ove subote, na meču 8. kola danske Superlige sa Nordsjilandom (18 časova).

Ne samo da ovaj susret otvara kolo, već je on i derbi. Reč je o susretu dva tima kojia nišane na sam vrh tabele, a trenutno se nalaze na drugoj i četvrtoj poziciji. Obe ekipe su u prošlom kolu, neposredno pred pauzu za mečeve reprezentacija, doživele poraze. To je iskoristio Kopenhagen da se odvoji na liderskoj poziciji.

Izabrane vesti

18.00: (1,55) Midtjiland (4,10) Nordsjiland (6,00)

Midtjiland je poražen u derbiju od aktuelnog prvaka Brendbija (2:0), dok je Nordsjiland takođe savladan na gostovanju, Olborgu sa 2:1. Zvezdin rival je protiv Brendbija igrao bez Brazilaca, štopera Žuninja i napadača Žuniora Brumada, koji su bili u karantinu. Oni su se sada vratili u protokol i biće starteri protiv Nordsjilanda.

Kao što smo već naveli, Bo Henriksen nije želeo ništa da rizikuje sa Maronijem, doskorašnji centarfor Atletiko Mineira se žalio na probleme sa kolenom. Najskuplje pojačanje ovog leta u čitavoj danskoj Superligi je fizički potpuno spreman, iza sebe ove godine već ima 24 odigrana meča u timu gde mu je glavna konkurencija u napadu bio Hulk. Zanimljivo, Maronija je zamenio u Mineiru Dijego Kosta.

Što se tiče Nordsjilanda, on je poslednjih godina u Danskoj izgradio ugled najboljeg razvojnog kluba. Profilisao je veliki broj mladih igrača i ostvario je nekoliko sjajnih prodaja.

Tim sa ostrva Zeland je iz svoje škole promovisao Matijasa Jensena vezistu Brentforda, kojeg je prodao Selti za 5.000.000 evra, zatim Bolonjino krilo Andreasa Skova Olsena (6.000.000 evra), Sampdorijinog Mikela Damsgarda (6.750.000 evra) i novog golmana AZ Alkmara Petera Vindala (1.800.000 evra). Klupska strategija je slična onoj koju Čukarički ima u Srbiji.

Pored guranja svoje „dece“, Nordsjiland ima još jednu zanimljivu aktivnost. Razvio je mrežu u Gani i angažovao veliki broj dečaka iz te zemlje, a pojedinci su u Danskoj pružili sjajne igre. Tako se ovog leta Kamaldin Sulemana izborio za transfer u Ren, vredan 15.000.000 evra, a prošle godine je Mohamed Kudus prešao u Ajaks za 9.000.000 evra.

Ni ovog leta Nordsjiland nije odstupio od svog sistema. Nije kupio nijednog igrača, pozajmio je samo Eduarda dos Santosa Heslera iz Verdera, a petorica omladinaca su promovisana u prvi tim.

U duelima Midtjilanda i Nordsjilanda poslednjih godina tradicionalno gledamo veliki broj golova. Na poslednjih pet susreta trijumfovala je ona ekipa koja je bila domaćin, a na svakom meču je dolazila igra 1&3+. Midtjiland je u tri navrata trijumfovao, poslednji put u maju ove godine sa 3:0, dok je Nordsjiland slavio u dva navrata, sa po 3:2 i 4:1. Kako se ovaj meč igra u Herningu, Midtjiland je i po ovoj stavci favorit.


tagovi

Danska 1MidtjilandNordsjeland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara