Žunior Brumado protiv Brage (©Reuters)
Žunior Brumado protiv Brage (©Reuters)

Midtjiland na Đorđevićev Vejle bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.11.21. | 14:08

Susret lidera i fenjeraša danske Superlige na programu je u ponedeljak od 19 časova

Imaju dovoljno vremena fudbaleri Midtjilanda da se spreme za njima odlučujući meč Lige Evrope sa Ludogorecom u Razgradu (9. decembra). Do tada će odigrati dve prvenstvene utakmice, prvu od njih u ponedeljak od 19 časova protiv Vejlea u 17. kolu danske Superlige.

Iznervirali su se navijači Crvene zvezde prošlog četvrtka kada je Evander golom iz penala u 93. minutu doneo Vukovima pobedu nad Bragom sa 3:2. Tako je danski klub ostao u trci za plasman u narednu fazu Lige Evrope, odnosno konkurencija crveno-belima koji bi porazom u Bragi mogli da padnu na treće mesto i tako ispadnu u Ligu konferencije.

Izabrane vesti

19.00: (6,75) Vejle (4,20) Midtjiland (1,50)

Sigurno da su evropske kalkulacije i u glavama igrača Midtjilanda, ali oni ne mogu sebi da priušte da se usresrede na to. Kalendar utakmica je zgusnut, pa oni već danas igraju prvenstveni meč.

Favoriti su, to je svima jasno. Oni su prvi na tabeli Superlige Danske, a Vejle je poslednji. Razdvaja ih čak 26 bodova.

Međutim, trenutna forma ne opravdava ovakav poredak. Midtjiland je izubio poslednje dve utakmice u ligi, što je Kopenhagen iskoristio da mu priđe na bod zaostatka (uz odigran meč više). Sjajan je i Brondbi, probio se na treće mesto i uključio u borbu za odbranu trona.

Vejle je, paradoksalno, pobedio na tri od poslednjih pet mečeva, ako računamo i trijumf nad Horsensom u Kupu Danske. To su mu bile prve pobede od početka sezone, a obe prvenstvene je ostvario na svom terenu. Zapravo, svih osam poena je osvojio tu, u gostima ima svih osam poraza.

U prošlom kolu je Randers deklasirao Vejle sa 4:1, ali taj meč su zbog koronavirusa propustila oba štopera, Denmis Kolinger i Manžrekar Džejms. Oni su se sada vratili i biće u timu protiv Midtjilanda.

Reprezentativac Iraka Ali Adnan je debitovao za Vejle, međutim ozbiljno se povredio i otpao je iz konkurencije.

Spreman je zato crnogorski reprezentativac Luka Đorđević, koji je ovog leta stigao kao slobodan igrač. Za sada je bio strelac samo jednom u dresu Vejlea, još u devetom kolu protiv Viborga (1:1). Na poslednja dva meča je ušao sa klupe.

Midtjilandu će takođe da nedostaju dvojica fudbalera. Bo Henriksen neće moći da računa na Danijela Hegea i Žuniora Brumada. Prvi je na bolovanju zbog povrede, dok je Brazilac u karantinu zbog koronavirusa. Na njegovom mestu bi trebalo da zaigra najskuplje pojačanje Midtjilanda, Maroni. Brumado je inače najbolji strelac Vukova sa sedam golova. Nedostajaće im danas, ali za Henriksena je najvažnije da nekadašnji špic Baije i Silkeborga bude spreman za put u Bugarsku.

DANSKA 1 – 17. KOLO

Petak

Orhus – Silkeborg 1:1 (1:0)

/Bundu 17 – Karstensen 70/

Nedelja

Viborg – Sonderjisk 1:1 (1:1)

/Beh 10 – Dal Hende 40/

Odense – Nordsjiland 2:0 (1:0)

/Džebali 20 – Fenger 90/

Brondbi – Randers 1:0 (1:0)

/Ure 27/

Olborg – Kopenhagen 1:3 (1:3)

/Prip 16 – Lerager 15, Bardađi 31, Boving 41/

Ponedeljak

19.00: (6,75) Vejle (4,20) Midtjiland (1,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1MidtjilandVejleluka đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara