Mikael Anderson je poslednjeg dana prelaznog roka otišao iz Midtjilanda u Orhus (©Reuters)
Mikael Anderson je poslednjeg dana prelaznog roka otišao iz Midtjilanda u Orhus (©Reuters)

Midtjiland se najviše pribojava svojih bivših igrača

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 10:41

Vicešampion Danske u 11. kolu Superlige dočekuje veoma motivisani Orhus (nedelja, 16.00), predvođen golmanom Jesperom Hensenom i ofanzivcem Mikaelom Andersonom

Malo nepažnje i jedno loše odigrano poluvreme koštali su Midtjiland prošlog četvrtka iznenađenja u Bragi. Evropski poraz Vukovi ipak moraju što pre da zaborave, jer već ove nedelje ih očekuje novi težak meč, u okviru 11. kola danske Superlige. Od 16 časova u goste im dolazi Olborg.

Rival je kvalitetan i veoma motivisan, a u Herning stiže sa serijom od tri uzastopne pobede. Četvrtoplasirani tim iz prošlog šampionata je započeo novu sezonu sa sedam mečeva bez pobede, ali konačno je u poslednja tri kola uhvatio zalet i savladao je redom Vejle (1:0), Silkeborg (2:0) i Sonderjisk (1:0). Uz to je i pre desetak dana eliminisao i Frem iz Kupa Danske, pobedom u gostima sa 3:0. Tako je napravio niz od četiri pobede bez primljenog gola.

Izabrane vesti

16.00: (1,70) Midtjiland (3,60) Orhus (5,40)

Gosti će da budu motivisani, a to pogotovo važi za golmana Jespera Hansena i krilnog napadača Mikaela Andersona. Obojica su prošle sezone igrali za Midtjiland, ali su pod ružnim okolnostima tokom leta prešli u Orhus, gde su odmah postali prvotimci.

Hansen je bio standardan golman Vukova sve do dolaska Jonasa Lusla, koji je odjednom počeo da dobija prednost. Iskusni, 36-godišnji čuvar mreže nije bio zadovoljan selidbom na klupu, tražio je transfer i prešao je u Orhus za 350.000 evra. Zanimljivo, danas za Midtjiland najverovatnije neće da brani ni Lusl, zbog povrede, pa već nekoliko nedelja među stativama stoji Islanđanin Olafson.

Njegov sunarodnik Anderson je takođe bio nezadovoljan prošle sezone statusom u ekipi, a sa upravom je ušao u otvoren rat. Neposredno pre nego što ga je Midtjiland pusio da promeni sredinu za 2.000.000 evra okačio je na svom Instagram nalogu fotografiju zatvorske ćelije, sa jasnom aluzijom na to kako se oseća u Herningu. Transfer mu je odobren poslednjeg dana prelaznog roka.

Anderson je ove sezone postigao dva gola za Orhus na tri meča, doneo je direktno pobede nad Vejleom i Silkeborgom. Hansen je standardan od početka sezone i na četiri utakmice nije primio gol.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

U tim Midtjilanda vraća se Jens Lis Kajuste, švedski vezista koji je zbog povrede ove sezone sakupio svega 49 minuta na terenu.

Posle povrede sam morao da krenem ispočetka, ali proces je protekao dobro i sada se bolje osećam. Blizu sam svojih 100 odsto kada je forma u pitanju“, kazao je Kajuste.

On je protiv Brage odigrao 21 minut, a verovatno će da bude potpuno spreman za svih 90 minuta do 21. oktobra, kada će se u Herningu sastati Midtjiland i Crvena zvezda u okviru 3. kola Lige Evrope.

Midtjiland je praktično već sada kompletan, Lusl je počeo da trenira, a jedini igrač koji ne konkuriše ni za mesto na klupi je vezista Evander. Brazilac je dobio direktan crveni karton na meču sa Kopenhagenom (1:0), pa danas odrađuje svoj drugi, ujedno i poslednji meč suspenzije.

Orhus i Midtjiland su se sastali ove godine već tri puta, sve u prvenstvu u okviru prošle sezone. U martu je Orhus slavio kao gost sa 1:0, ali su poslednja dva susreta pripala Vukovima, sa 4:1 i 4:0.

Remi na njihovim mečevima nije viđen od jula 2018. godine, odnosno na poslednjih deset utakmica. U tom periodu je 6:4 u korist Midtjilanda.


tagovi

MidtjilandDanska 1Orhus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara