Ilić protiv Voždovca (© Star sport)
Ilić protiv Voždovca (© Star sport)

Mihajlo Ilić prvi Partizanov bonus

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.06.23. | 16:27

Crno-beli rade i na dovođenju jednog štopera

Napraviće Partizan zaokret pred početak naredne sezone i definitivno se više posvetiti deci iz škole. Prošle godine u ovo doba mučio se da promoviše bonusa, morao da ga dovede sa Banovog brda (Kristijan Belić), a tokom leta će se izvesno osloniti na Mihajla Ilića. Na nivou kluba je odlučeno da štoper iz „klase 2003“ popuni obavezno mesto igrača mlađeg od 21 godine, čime će se makar jedna dilema u sastavu tima rešiti.

U sledećem izdanju Mozzart Bet Superlige bonusom će se smatrati igrači rođeni posle 1. januara 2002. To znači da je Belić prerastao kategoriju, a da od igrača koji imaju iole zapaženu minutažu ostaje još Nemanja Jović, mada posle svega što se desilo minulih dana, oličeno u tužbi protiv kluba i zahtevnom za raskid ugovora, njegova budućnost u Humskoj je maglovita i logičnije deluje da ode. Samed Baždar je projektovan za prodaju i zato će ostati Ilić kao primarna opcija za bonusa, s tim što su crno-beli uvereni mladost nije jedini njegov adut, već i način na koji je odigrao neke utakmice od početka kalendarske godine.

Izabrane vesti

Tu se pre svega misli na iznenadnu šansu u Kišinjevu, posle isključenja Igora Vujačića, kad je doprineo „nuli“ u prvom meču sa Šerifom. Kasnije je počeo susrete sa kragujevačkim Radničkim i Kolubarom u Beogradu, pa još tri u plej-ofu, a uprkos tome što je na pojedinim duelima Parni valjak proklizavao najmanje je to bila odgovornost momka iz Jagodine. Zato su u Partizanu procenili da bi najkorisnije i za Mihajlov razvoj i za ekipu da centralni defanzivac bude bonus. To će značiti i veći broj utakmica u nogama, odgovarajuću priliku u kontinuitetu, da se na delu vidi šta sve može da donese. O njemu ne bi trebalo suditi samo na osnovu minulog proleća, ali kad nova sezona krene, počeće od nule u, pretpostavlja se, nešto boljem ambijentu.

Što se bonusa tiče, u takvom statusu mogli bi povremeno da se pojave Mateja Stjepanović, Janko Jevremović, Mihajlo Petković, prvom timu će biti priključeni Bogdan Mirčetić, Milan Aleksić, Nemanja Trifunović i Matija Popović, ali realno govoreći ne ide da neko od njih bude starter. Da ulazi i stiče iskustvo – da.

Ostaje otvoreno pitanje ko bi bio parnjak Mihajlu Iliću u prvenstvenim duelima. Sve navodi na zaključak da će Siniša Saničanin napusti klub, Igor Vujačić i nije baš oduševio minule sezone, imao je i Svetozar Marković propuste i zato je jedina od ideja sportskog sektora da se angažuje još jedan štoper. Pod obavezno sa srpskim pasošem, jer su za strance tradicionalno namenjena ofanzivnije uloge u timu i trenutno je Partizan popunio kvotu za legionare (petorica). Dugo je Ognjen Vranješ bio primarna meta, međutim, način na koji je reagovala južna tribina, onda i izjave bivšeg člana Crvene zvezde stopirali su realizaciju posla. Crno-beli će svakako pokušati da dovedu jednog štopera, ali je prva opcija za narednu sezonu – Mihajlo Ilić.


tagovi

Mihajlo IlićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara