Srđan Mijailović i Mitar Mrkela (©FK Crvena zvezda/Facebook)
Srđan Mijailović i Mitar Mrkela (©FK Crvena zvezda/Facebook)

Mijailović ponovo na Marakani: Kada je odlazio Zvezda dobila 350.000 evra, sada se vratio po titulu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.09.22. | 18:27

"Nikada nisam pregovarao sa večitim rivalom", ističe defanzivni vezista

Posle Čukaričkog dan ranije i Crvena zvezda ozvaničila je povratak Srđana Mijailovića u klub. Nekadašnji đak crveno-bele škole, potom i prvotimac u vreme kada je ulogu trenera imao Robert Prosinečki, vratio se na stadion Rajko Mitić iz Čukaričkog.

U međuvremenu je 28-godišnji defanzivni vezista igrao i za turski Kajzeri, te rusku Samaru.

Izabrane vesti

Prilikom obraćanja javnosti po povratku u Zvezdu osvrnuo se na prošlost, očigledno svestan da mu mnogi navijači crveno-belih zameraju ružan rastanak sa klubom 2013, kada je insistirao na raskidu ugovora da bi kao slobodan igrač prešao u Kajzeri na poziv upravo Prosinečkog koji ga je kao 17-godišnjaka "bacio u vatru". Mijailović je čak i tužio klub kako bi lakše dobio potrebnu dokumentaciju, ali je po saznanjima Mozzart Sporta povukao tužbu na savet "Velikog Žutog". Na kraju je Zvezda i dobila određeno obeštećenje, nezvanično, reč je o 350.000 evra.

Osvrnuo se vezista na taj period.

"Posle devet godina sam se vratio u Zvezdu, u svoju kuću, presrećan sam zbog toga... Bitno mi je da istaknem da mi je drago što se sve prošli put završilo dobro po Zvezdu, te da je klub dobio obeštećenje kada sam prelazio u Kajzeri i bila bi greška da je bilo drugačije. Da razjasnim i da nikada nisam pregovarao sa večitim rivalom, te da su oni samo kontaktirali moj bivši klub Čukarički, ali da je na tome sve ostalo. Nadam se da ću u ovom mandatu osvojiti titulu sa Zvezdom, to mi je najveća želja", istakao je defanzivni vezista osvrćući se i na nedavna pisanja da bi mogao da pojača Partizan.

Iako se igrački kadar potpuno promenio u odnosu na njegov prvi mandat u crveno-belom, na Marakani su ga sačekala i neka dobro poznata lica.

"Imam pozitivnu tremu pred prvi trening sa novim saigračima i nadam se da će to sve proći kako treba. Poznajem ekipu, znam dosta igrača, a možda bih izdvojio Rodića i Srnića sa kojim sam prošao Zvezdinu školu, kao one s kojima sam najbolji".

Ističe Mijailović da je spreman odmah da doprinese timu Miloša Milojevića.

"Fizički sam spreman i kada trener odluči da igram, biću tu da pružim maksimum. Nadam se da će moje iskustvo značiti i da ću pomoći ekipi, zbog toga sam tu. Želja mi je da osvojim što više trofeja, jer iz prvog mandata imam samo jedan Kup Srbije. Sada hoću to da ispravim".

Glavni konkurent za mesto u startnoj postavi dojučerašnjem igraču Čukaričkog biće Seku Sanogo.

"Sanogo je veoma kvalitetan igrač i koliko god da imam iskustvo, uvek može nešto novo da se nauči. Ne sumnjam da će tako i biti".

Kada je uplovio u profesionalne vode, stanje u Crvenoj zvezdi bilo je turbulentno, Nada se da iskusni vezista da će ovaj put biti drugačije.

"Mnogi zovu, čestitaju, drago im je što sam se vratio u Zvezdu. Znaju i oni da sam i po odlasku iz kluba uvek pratio Zvezdu i nervirao se kada su loši rezultati. Nadam se da će sada biti bolje i da se nećemo nervirati, te da ću opravdati njihova očekivanja i podršku", naglasio je Mijailović.

Dobrodošlicu povratniku poželeo je sportski direktor Mitar Mrkela, koji ga je svojevremeno i doveo u Ljutice Bogdana iz Požege.

"Ovo je drugi put da potpisujem ugovor sa Srđanom Mijailovićem, jer sam ga kao četrnaestogodišnjaka doveo u Omladinsku školu Crvene zvezde. Reč je o domaćem igraču koji će pojačati konkurenciju na poziciji defanzivnog veznog fudbalera. Želja je trenera Miloša Milojevića, a s obzirom na to da poznaje domaće takmičenje i Zvezdu, te da je dete ovog kluba u startu zna šta su njegovi zadaci. On je neko ko odmah može da uskoči i pomogne ekipi, jer se radi o fudbaleru izuzetnih fizičkih predispozicija i moralno-voljnih karakteristika i siguran sam da će biti pojačanje za naš tim. U takmičarskoj je formi, i to je još jedan razlog zbog kog smo želeli da ga dovedemo. Stava smo da može odmah da doprinese igri i kvalitetu tima", rekao je Mrkela.


tagovi

Srđan MijailovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara