Debi Jovana Mijatovića u MLS (Screenshot - twitter.com)
Debi Jovana Mijatovića u MLS (Screenshot - twitter.com)

Mijatović debitovao u MLS, ali nije mogao da spase Njujork (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 03:44

Šarlot bolji od Njujork Sitija na otvaranju sezone, uz debi doskorašnjeg napadača Crvene zvezde

Otišao je talentovani Jovan Mijatović iz Crvene zvezde i preselio se u Njujork. Stigao je pred sam početak nove MLS sezone, bilo je pitanje da li će dobiti radnu dozvolu na vreme da zaigra na premijeri - dobio je. Ipak, nije mogao da pomogne ekipi Njujork Sitija da startuje trijumfom. Ušao je u igru u drugom poluvremenu, ali nije uticao na rezultat. Šarlot je slavio pred svojim navijačima, golom iz prvog poluvremena - 1:0.

Očekivano, doskorašnji napadač srpskog šampiona je meč počeo na klupi. Prednost je zbog veće uigranosti sa ekipom dobio Monsef Bakrar. Ipak, izgleda da će mladi Srbin morati ubrzo u vatru.

Izabrane vesti

Alžirac je za 90 minuta upitio dva šuta, jedan u okvir gola, ali nije pronašao put do mreže. Odradio je dosta dobrih stvari, ali ne i najvažniju - nije postigao gol. To je Mijatovićeva specijalnost, iako za nešto više od pola sata igre na debiju nije mogao da je pokaže.

Samo što je stigao u SAD. Kao što nedavno trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos reče za Džavontea Smarta, najverovatnije ne zna još ni kako mu se zovu svi saigrači. Ipak, dobio je priliku da igra, ali je jasno da će mu biti potrebno određeno vreme da se upozna sa novom srediom i licima, adaptira na nove uslove. Za Njujork bi bilo bolje što pre, pošto večeras od 11 šuteva nijedan nije završio u mreži Šarlota.

Čovek odluke za domaći sastav bio je francuski defanzivac Adilson Malanda. Ovaj 22-godišnji fudbaler koji je ponikao u Nimu je bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Njujorka posle kornera as desne strane. Bacio se na prvoj stativi i efektnim udarcem glavom zatresao mrežu gostujućeg sastava.

Mogao je Šarlot i ubedljivije da slavi. Nekoliko minuta nakon Mijatovićevog ulaska na terene, Tijago Martins je skrivio penal. Loptu je na kreč stavio asistent kod prvog gola domaće ekipe, Kervin Vargas, ali ga je golman Sitija Metju Fris pročitao.

Na kraju minimalan trijumf Šarlota, za koji na kraju nije nastupio bivši fudbaler Čukaričkog Nikola Petković. Našao se mladi vezista na klupi, ali nije dobio priliku. S druge strane, Strahinja Tanasijević koji se nedavno pridružio Njujorku, nije bio u protokolu.

MLS

Četvrtak

Inter Majami - Real Solt Lejk 2:0 (1:0)

/Tejlor 39, Gomes 83/

Subota

Kolumbus - Atlanta Junajted 1:0 (1:0)

/Kućo 27/

Los Anđeles FK - Sijetl 2:1 (1:0)

/Tilman 45, Boguš 55 - De la Vega 73/

Nedelja

Šarlot - Njujork 1:0 (1:0)

/Malanda 8/

Di Si Junajted - Nju Ingland 3:1 (1:0)

/Benteke 34, 72, 90+4 - Hil 67/

Orlando - Montreal 0:0

Filadelfija - Čikago 2:2 (0:1)

/Ure 55, Gazdag 90+3 - Gutijerez 39, Herbers 82

Ostin - Minesota U TOKU

Dalas - San Hoze U TOKU

Hjuston - Kanzas Siti U TOKU

Sent Luis - Real Solt Lejk U TOKU

04.30: (1,68) Portland (3,80) Kolorado (5,20)

20.30: (1,37) Sinsinati (5,10) Toronto (7,75)

22.30: (2,45) Nešvil (3,15) Njujork Red Buls (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MLSJovan MijatovićNjujork SitiFK Šarlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara