(©Starsport)
(©Starsport)

Mijić: Proživljavamo u Novom Pazaru ono što svaki igrač sanja

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.09.22. | 16:43

„Nadam se da će tako da ostane još neko vreme“, kaže ofanzivac plavo-belih

Kada je Miloš Mijić promašio jedanaesterac u petom minutu vojevanja Spartakom, verovatno su i neki simpatizeri Plavih pomislili da je to predskazanje kraja uspešne serije superligaša sa Jošanice i da od šeste vezane pobede neće biti ništa.

Da je takva bojazan ishitrena bilo je jasno samo osam minuta kasnije, kada je Mijić sa istog mesta, ali iz igre, zakucao loptu iza leđa Filipa Manojlovića, da bi sve dileme početkom drugog poluvremena sa kreča otklonio Bojica Nikčević. Pazarci su treći put zaredom slavili protiv subotičkih Golubova, sada sa 2:0.   

Izabrane vesti

"Jeste bilo teško posle neiskorišćenog penala. Lično, imao sam malu borbu da se vratim. Trajalo je to dva, tri minuta. Verovao sam u sebe, verovao u ekipu. Sva je sreća da smo ubrzo poveli. Bilo je potom nekih turbulencija. Prepustili smo protivniku igru, ali pred kraj poluvremena vratili smo se u željeni ritam. Sličan scenario viđen je i u drugom delu meča. Mislim da smo mogli do još nekog gola", vraća se Mijić na ključne momente premijerne utakmice devetog kola Mozzart Bet Superlige.  

Prethodna dva trijumfa nad Subotičanima raskrčila su Pazarcima put do opstanka u elitnom karavanu, a ovaj poslednji opet ih je postavio na drugo mesto tabele, odmah iza Crvene zvezde. I jedni i drugi imaju po 18 bodova, ali crveno-beli i tri utakmice manje.             

"Nanizali smo šest pobeda, nije to lako. Mi, igrači u ovom klubu i gradu trenutno proživljavamo ono što sanja svaki fudbaler. Ne smemo, ipak, da budemo visoko. Da bismo opet skočili, moramo da smo na zemlji. Radost traje do četvrtka, a onde fokus ide na novu utakmicu. Dobra atmosfera čini nas uspešnim. Nadam se da će tako da ostane još neko vreme", kaže Mijić, koji je u pobedi nad Spartakom pretrčao preko 10,5 kilometara, najviše posle kapitena Stefana Lončara.

Gol iz 13. minuta bio je njegov peti protiv kluba iz Subotice. Četiri je postigao kao igrač Novog Pazara, čiji je dres nosio u tri navrata, a jednom se u strelce upisao dok je bio prvotimac već pomalo zaboravljenog superligaša Donjeg Srema.

"Nekako nam odgovora Spartak. Novom Pazaru kao ekipi, ali i meni. Nikada od njih nisam izgubio", navodi Mijić.

Naredna želja je "sedam od sedam", a vodi preko gostovanja na kragujevačkom "Čika Dači" sledećeg ponedeljka.

"Naravno da je cilj sedma pobeda. Nema lake utakmice. Radnički 1923 ima manje bodova od nas, a domaćin je. Biće teško, kao i uvek. Pokušaćemo da nametnemo svoj ritam, da odigramo našu utakmicu. Nadam se uspehu. Inače, željno iščekujemo da se publika sredinom oktobra vrati na naš stadion. Poznato je koliko je to nama ovde važno. Da svi zajedno idemo u nove pobede".

Evropske snove s Novim Pazarom pod komandom Milorada Kosanovića nije dosanjao pre sedam godina, zajedno sa Zlatkom Zečevićem, Bojanom Đorđevićem, Slobodanom Vukovićem, Markom Jevtovićem, Predragom Pavlovićem, Vladimirom Radivojevićem, Dejanom Rusmirom, Brunom Matosem, Admirom Kecapom...

"Bili smo jako blizu. Sada to možemo da ispravimo. Ima još dosta da se igra. Ako ovako nastavimo, imamo pravo da se nadamo", završava priču za Mozzartsport Miloš Mijić. 



tagovi

Miloš MijićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara